Tiger visszaült a trónra

Tiger Woods a végsőkig kitartott, és hétfői győzelmével mindent vitt. Az amerikai golfozó egyrészt megvédte a címét az Arnold Palmer Invitational elnevezésű tornán, másrészről pedig visszahódította a világelsőséget is.

Tiger Woods a végsőkig kitartott, és hétfői győzelmével mindent vitt. Az amerikai golfozó egyrészt megvédte a címét az Arnold Palmer Invitational elnevezésű tornán, másrészről pedig visszahódította a világelsőséget is.


Megérte várni, ez már biztos. Az idei Arnold Palmer Invitational elnevezésű tornára címvédőként utazott el Tiger Woods, és ugyan öt napot kellett várnia, de elérte a célját. Két ütéssel nyerte a versenyt, miután hétfőn egy szolid 70-es kört produkált.

Néhány hiba ugyan becsúszott a zárónapon, összességében teljesen elégedett lehet magával a játékos. Ő emelhetett kupát a magasba délután, ő pózolhatott a kamerák előtt a torna névadójával, visszahódította a világelsőséget, és a FedExCup ranglistán is az élre állt.


Az elmúlt néhány napban tehát visszaállt a világ rendje. Tiger kicsit több mint két év alatt visszaküzdötte magát oda, ahol sokan biztos helyet álmodtak neki, és persze azoknak is bizonyított, akik anno leírták a játékost, és nem jósoltak neki fényesebb jövőt.


Tiger a verseny után azt mondta, hogy jól teljesített a héten, ennyi az egész. És valóban. Jól kell játszani, koncentrálni kell, nyugodtnak kell maradni, és abból nem lehet nagy gond. Voltak fő üldözői az amerikainak, de végül senki nem tudott felnőni a feladathoz, és nem tudták befogni a későbbi győztes. A golfozó hozzátette, hogy az elmúlt időszakban megpróbálta az összes gyengeségét erővé transzformálni, és meríteni a korábbi pozitív élményekből, ami sokat segített neki.


Justin Rose nagyon elszántnak tűnt, ám az első napot követően egyszer sem tudott 70 alatt játszani, és egyre több hiba csúszott be a britnél. Míg Tiger neve mellett -13-at láthattunk, Rose -11-nél állt meg. „Senki nem várhatja tőle, hogy visszaforduljon. Megpróbáltam minden szakasznál birdiet ütni, és igyekeztem agresszív lenni, amit Tiger kényszerített ki a pályán. Annak azonban örülök, hogy túl sok hibába nem hajszolt bele.” – nyilatkozta Rose.


A harmadik helyet Mark Wilson, Keegan Bradley, Gonzalo Fernandez-Castano és Rickie Fowler szerezte meg. Utóbbi pénteken és szombaton kifejezetten jól játszott, ám a zárónapon kicsit talán elfogyott az ereje, így nem is sikerült közelebb kerülnie az élen állókhoz.

Thorbjorn Olesen -7-es eredménnyel zárt, Henrik Stenson és Bill Haas pedig -6-tal. Bubba Watson neve mellé végül -4 került, Camilo Villegas és John Rollins pedig -3-as eredménnyel zárt. Ian Poulter és Hunter Mahan -2-nél állt meg, John Huh pedig -1-nél, miután a zárónapon egy tragikus 80-as kört produkált.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés