A playoff döntött

Vasárnap, a hölgyeknél az a Beatriz Recari tudott győzni, aki legutóbb 2010-ben emelhetett kupát a magasba. A spanyol játékos először elhibázta a sima győzelemhez vezető ütést, majd a rájátszásban javított.

Vasárnap, a hölgyeknél az a Beatriz Recari tudott győzni, aki legutóbb 2010-ben emelhetett kupát a magasba. A spanyol játékos először elhibázta a sima győzelemhez vezető ütést, majd a rájátszásban javított.


Beatriz Recari biztosan emlékezni fog a Kia Classic idei zárónapjára. Nem csak azért, mert itt győzni tudott, hanem azért is, mert egy rendkívül izgalmas és érdekes eseménysorozat játszódott le Kaliforniában a múlt héten.


A spanyol játékos az első három napon egyetlen bogey-t sem ütött, ám a zárónapon többet is begyűjtött, 74-es eredménye pedig kisebb szívdobogást okozhatott számára, hiszen a győzelem végül a 18-as szakaszon bukott el.


Recari a legutolsó szakaszon bogey-t ütött, ellenben, ha csak parra hozza ezt a szakaszt, akkor izgalom nélkül hirdethettek volna győztest. A helyzet azonban annyiban változott, hogy Recari nem tudta hozni a 18-ast, ezért fel kellett készülnie karrierje első playoffjára. Ellenfele I. K. Kim volt, aki vasárnap 71-et játszott.


Mindkettejük neve mellett -9-et láthattunk tegnap, az extra szakasz pedig éppen a 18-as volt. Mindkét játékos elsőre 5 ütésből teljesítette a par4-es szakaszt, ám a második próbálkozásnál Recarinak már csak 3 ütésre volt szüksége, Kimnek pedig 4-re.


A 25 éves Recarinak ez volt karrierje második LPGA győzelme. Az elsőt még újoncként szerezte 2010-ben. Sokat kellett várni az újabb elsőségre, de megérte. Nagy küzdelem volt vasárnap, ama bizonyos 18-as szakasz azonban végül megadta magát.


„Még mindig nem sikerült megnyugodnom, éppen ellenkezőleg. Minden győzelem más, de ez egyszerűen elképesztő volt, alig tudom elhinni. Nagyon keményen megdolgoztam ezért a győzelemért, és nagyon örülök neki, hogy kifizetődött a sok izzasztó készülés.” – mondta Recari.


A játékos hozzátette azt is, hogy örül annak, hogy élete első playoffjáról kellemes emlékei lesznek, és nagyon várja már, hogy hamarosan ismét kiélezett helyzetben bizonyíthasson. Recarinak van ideje feldolgozni az élményt, mivel a hölgyeknél most egy kisebb szünet következik, majd az év első major tornája lesz terítéken, a Kraft Nabisco Championship.


A playoffban vereséget szenvedő Kim így nyilatkozott tegnap: „Nem hittem volna, hogy az utolsó szakaszt újra meg újra meg tudom játszani, de végül sikerült. Összességében jó ütéseim voltak, és volt esélyem a győzelemre. Jól mértem fel a körülményeket, de ez most így alakult.” A játékos hozzátette, hogy persze, örült volna, hogy ha nyer, de egész héten jól teljesített, és elégedett saját magával.


Recari magyarázatot adott arra is, hogy miért is ragadt rá az Iron Woman név. „Azt hiszem, ez a családomhoz köthető. A nagymamám nevelt fel, aki kemény asszony volt, ahogyan édesanyám is. Spanyolországban, ha egy nő megházasodik, akkor nem veszti el a nevét, szóval igazából mindkét szülőm nevével rendelkeztem. Édesanyám mindig azt mondta nekem, hogy te Eransus vagy, nem egy Recari, te Eransus vagy, egy erős személyiség. Szóval, azt mondtam magamnak, hogy ugyan nem érzem magam 100 százalékosnak, meg kell csinálnom és a legjobbamat kell majd nyújtanom.” – tette hozzá Recari.


A harmadik helyen egyébként a thaiföldi Pornanong Phatlum, Mo Martin, valamint Cristie Kerr végzett -8-as eredménnyel, míg Karrie Webb a 6. helyet szerezte meg -7-es eredményével. A friss világelső, Stacy Lewis a 9. helyet szerezte meg, Paula Creamer pedig végül a 17. lett.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés