Az edző nem sózza el…

Spanyolország az egyik legkedveltebb úti cél hazánk golfozói számára. Ezt a tényt alátámasztja, hogy most például egyszerre két kiváló magyar edző is – Szigeti Csaba és Brúder Balázs - ugyanabban az időben, ugyanúgy Marbellán tartja edzőtáborát.

Spanyolország az egyik legkedveltebb úti cél hazánk golfozói számára. Ezt a tényt alátámasztja, hogy most például egyszerre két kiváló magyar edző is – Szigeti Csaba és Brúder Balázs - ugyanabban az időben, ugyanúgy Marbellán tartja edzőtáborát.

 

Szigeti kalandjairól eddig többször volt szó, de hát a bűnügyek mindig is prioritást élveztek a sajtóban. Most azonban pótoljuk a hiányt.

Brúder Balázs január végén utazott ki Spanyolországba és azóta heti turnusokban érkeznek hozzá játékosai. Vendégszeretetét élvezte többek közt február elején Holló Zsombor, magyar válogatott játékos is.

A vendégszeretet pedig a szó szoros értelmében értjük. Brúder a hozzáérkező csoportokkal minden reggel és este nagy lakomákat csap. Az edző és golfozó társai mindig közösen vásárolnak a szupermarketben, hogy utána mindenki kedvét tudja lelni az elkészített étkekben.

Persze egy-két jó éttermet is felkeresnek néha-néha a környéken. Van már egy kedvenc olasz pizzériájuk, egy ázsiai wok bárjuk és egy német kávézójuk is. A helyi specialitásokat minek kutatni, hogyha Brúder maga is isteni paella-t készít?

Ha nem tudnánk, hogy Balázs egyébként PGA oktató, azt hinnénk, táborával az európai konyha gyönyörűségeinek bemutatása a célja. A jelenleg nála lévő csapat nemrég például a golfpályán szedett avokádóból és narancsból készített reggeli salátát. Vagy talán ez is a rövid játék fejlődését segíti?

Természetesen azért a golfról is esik szó az edzőtáborban, bár nem vitatjuk, Brúder főztje már önmagában emlékezetessé teszi az ott töltött napokat. Mint már említettük, az oktató vendége volt nemrégiben Holló Zsombor, aki tavalyi szezonja után (második helyezett a Junior Tour-on) meghívást kapott a magyar golfválogatottba is, így a nemes teherrel a nyakában még komolyabban kell készülnie az idei szezonra.

A játékos elégedett volt a felkészüléssel és – mint mindenki más – remekül érezte magát a táborban. Nem csoda, hiszen, ha valakire az edzője főz, az már önmagában kiváltság.

Brúder egyébként március 13-ig marad kint Marbellán és addig is folyamatosan érkeznek hozzá a vendégek. Természetesen figyelemmel kísérjük őt és csapatát, sőt a későbbiekben Brúderrel is fogunk interjút készíteni. Úgy hallottuk, hogy van miről mesélnie.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés