A dél-afrikai játékosok verik a spanyolokat

A spanyolok kiválósága már nagyon várja, hogy ezen a héten az Ernie Els által tervezett pályán ütőt ragadjon. A Tshwane Open ismét egy remek lehetőséget jelent arra, hogy az ország kiválóságai megmutathassák tehetségüket.

A spanyolok kiválósága már nagyon várja, hogy ezen a héten az Ernie Els által tervezett pályán ütőt ragadjon. A Tshwane Open ismét egy remek lehetőséget jelent arra, hogy az ország kiválóságai megmutathassák tehetségüket.


José María Olazábal nagyon szeret Afrikában játszani. Miért? Mivel itt rengeteg tehetség megfér egymás mellett, és elmondása szerint remek érzés látni, hogy a világnak ezen a felén is kiválóságok egész sora áll csatasorba.


Az Ernie Els által tervezett pályával - Copperleaf Golf & Country Estate- kapcsolatban azonban vannak személyes fenntartásai. „Ez egy remek pálya, kétségtelen, de nekem egy kicsit hosszú. Az első 9-en hihetetlenül hosszú részek vannak. Ezeknél bizony rendesen küszködök a drive-jaimmal, és ha egy golfpálya olyan hosszú, mint ez, akkor bizony szükség van a kiváló drive-okra. De, reméljük, hogy az elkövetkezendő napokban megtalálom ezeknek az ellenszerét.” – nyilatkozta a spanyol.


Olazábal nem titkoltan rajongója az afrikai játékosállománynak, amely nézetéről ezúttal sem feledkezett meg említés szintjén. „Kérdés nélkül állíthatom, hogy Dél-Afrikában rengeteg kiváló játékos van. Valamilyen oknál fogva, ez az ország ontja magából a remek golfozókat. Hogy őszinte legyek, a szint itt magasabb, mint Spanyolországban. Egy ideig igaz volt az a tétel, hogy nagyon jó játékosaink vannak odahaza, de nehezünkre esik az új generáció felszínre hozása. De itt elképesztően sok kiváló, fiatal játékos, major-bajnok van. Ebben a tekintetben nagyon irigy vagyok.” – tette hozzá Olazábal.


A golfozó egyébként hozzátette, hogy azért is szeret Dél-Afrikába utazni, mivel itt az időjárás egyszerűen tökéletes, ami a golf szempontjából megkerülhetetlen faktor. Nem beszélve arról, hogy a közönség is szuper.


Az 1.5 millió eurós összdíjazású tornán egyébként ott lesz a 2011-es Open-bajnok, Darren Clarke, valamint a 2005-ös US Open-bajnok Michael Campbell is. A spanyol egyébként méltatta azokat az úttörőket – többek között Ernie Elst, Retief Goosent és Gary Playert -, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Olazábal ennyire a szívébe zárja ezt a térséget.


Forrás: europeantour.com


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés