Kuchar győzött a döntőben

Az idegek harcában végül Matt Kuchar volt az, aki nem hibázott a vasárnapi WGC-Accenture Match Play döntőjében, és okosan használta ki ellenfele, Hunter Mahan megingását. A játékos ezzel begyűjtötte idei első győzelmét.

Az idegek harcában végül Matt Kuchar volt az, aki nem hibázott a vasárnapi WGC-Accenture Match Play döntőjében, és okosan használta ki ellenfele, Hunter Mahan megingását. A játékos ezzel begyűjtötte idei első győzelmét.


Kezdjük a legjobb négy mezőnyénél. Matt Kuchar ellenfele Jason Day volt, akit kisebb nehézségek árán sikerült csak legyőznie. Az amerikai nagyon jól kezdte az összecsapást, aztán az ausztrál kezdett inkább feljönni, de Kuchar nem hagyta annyiban a dolgot, és 17 szakasz alatt pontot tett az i-re.


A másik ágon Ian Poulter nézett farkasszemet Hunter Mahan ellenében, és a brit valószínűleg egy elég rossz napot fogott ki. Nem jöttek a birdiek, kollégája azonban rendesen termelte azokat, így korán előnyhöz is jutott. Az amerikai könnyedén, 15 szakasz alatt ütötte be magát a döntőbe.


A harmadik helyért folyó küzdelemben is Day tűnt elszántabbnak, ám Poulter a hátsó szakaszoknál feltámadt, és két alkalommal is csökkenteni tudta a hátrányát, ám vészesen közeledett a 18-as szakasz, és még egy birdiere már nem maradt erő. A harmadik helyet így Day, míg a negyediket Poulter szerezte meg.


A döntőben mindkét játékos elszántan küzdött és igyekezett hamar előnyhöz juttatni magát, de ez Kucharnak sikerült jobban, legalábbis látszólag. A tavalyi Players Championship bajnoka korán vezetést szerzett, és úgy tűnt, hogy honfitársa nem tudja tartani vele a lépést. A 8-as szakasznál már négy ütéssel vezetett Kuchar, ám Mahan a 14-es szakasznál kettőre, majd a 16-osnál egyre csökkentette a hátrányát. Kuchar azonban jókor volt jó helyen, és sikeresen használta ki ellenfele botlását, így a mosoly indokolt volt a nap végén.


Kuchar így nyilatkozott vasárnap: „Nem igazán tudom szavakba önteni, hogy milyen izgatott vagyok jelenleg. A match play formáció elképesztő volt számomra. Nagyon élveztem a mérkőzéseket, de ezzel együtt nagy nyomás is nehezedett rám. Hihetetlen érzés, hogy a világ legjobbjaival játszhattam együtt.”


Mahan pedig így fogalmazott tegnap délután: „Matt egy rendkívül versenyző típus, és ennek köszönheti a sikerét is. Semmi kétség sem férhet ahhoz, hogy mindig a végső győzelemre hajt, és ezért mindent meg is tesz. A győzelem golfját játssza, amiért bizony keményen meg is dolgozik.”


A győztes dicsérete, illetve jellemzése itt még nem állt meg: „Amikor vele játszol, tudod, mire számíthatsz. Egy versenyző típusú játékosra, aki csak nagyon ritkán hibázik. Nagyon élvezetes vele játszani. Ahogyan pedig ő játszik, az belőled is kihozza a legjobbat.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés