Újabb nagy nevek búcsúztak

Azok után, hogy Tiger Woods és Rory McIlroy talán idő előtti távozásra kényszerült csütörtökön, egy nappal később további nagy nevek búcsúztak az idei WGC-Accenture Match Play versenyétől. Izgalmas hétvégére számíthatunk.

Azok után, hogy Tiger Woods és Rory McIlroy talán idő előtti távozásra kényszerült csütörtökön, egy nappal később további nagy nevek búcsúztak az idei WGC-Accenture Match Play versenyétől. Izgalmas hétvégére számíthatunk.


Pénteken is volt néhány meglepetés, már ami az idei WGC-Accenture Match Play összecsapásait illeti. Távozni kényszerült például a korábbi világelső Luke Donald, aki tegnap nem bírt ellenfelével. A brit egy nagyon rossz napot fogott ki pénteken. Egyetlen értékelhető ütése sem volt, szinte minden Scott Piercy-n múlott, aki 7UP-os eredménnyel végzett. Az amerikai következő ellenfele az a Steve Stricker lesz, aki tegnap egy maratoni csatában Nick Watney-t búcsúztatta.

Az európai játékosok közül távozni kényszerült még Sergio Garcia is, aki pénteken Matt Kuchart kapta ellenfélként, ám a spanyol nem tudott idejében észhez kapni, így az amerikai okos és fontos pontokkal végül bezsebelte ezt a győzelmét is. Kuchar ellenfele az a Nicolas Colsaerts lesz majd, aki tegnap Justin Rose-t győzte le. A belga golfozó 16 szakasz alatt rendezte le a dolgokat, és bár úgy tűnt, hogy a 11-es szakasznál talán fordulóponthoz érkezett a duó, végül Colsaerts maradt a higgadtabb fél.


Sikeresen vette az akadályt tegnap Ian Poulter, aki Bo Van Pelt partnere volt tegnap a pályán, és végül a 17-es szakasznál döntött a továbbjutásról a brit. Poulter ellenfele Tim Clark lesz, aki pénteken Thorbjorn Olesent győzte le. Poulter így nyilatkozott tegnap: „Olyan golfot játszottam ma, amit nagyon nehéz legyőzni. Ütöttem 7 birdiet, bogeyt egyet sem, és amikor így játszol, akkor az ellenfelednek biztosan megkeseríted a dolgát a pályán.”


Magabiztosan léphetett tovább Fredrik Jacobson is, aki tegnap Marcus Frasert győzte le, viszonylag könnyedén. A svéd 15 szakasz alatt pontot tett az ügy végére, így készülhet a következő mérkőzésére, mégpedig Robert Garrigus ellenében, aki meglepő módon legyőzte pénteken Louis Oosthuizent. Ugyancsak sikeresen jött ki a pénteki összecsapásból a Rory McIlroy-t búcsúztató Shane Lowry is, aki tegnap Carl Petterssont ütötte ki a nyeregből. Lowry azt mondta a nap végén, hogy bárcsak minden héten match play-t játszhatnának, hiszen eddig nagyon jól megy neki a játék, és nem kis neveket múlt már felül. Vajon kitart a lelkesedés a végéig?


Lowry soron következő ellenfele az a Graeme McDowell lesz, aki tegnap egy 20 szakaszig tartó összecsapáson búcsúztatta végül Alexander Norent. Minden bizonnyal izgalmas mérkőzésnek ígérkezik majd az övék is. Ahogyan a Bubba Watson – Jason Day duó találkozása is. Előbbi ugyancsak egy maratoni mérkőzésen múlta felül Jim Furyket, utóbbinak pedig Russell Henley-vel gyűlt meg a baja a Dove Mountain pályáján.


Hunter Mahan simán jutott túl ellenfelén, vagyis Richard Sterne-n, így készülhet a Martin Kaymer elleni összecsapásra. A német tegnap nagyon jó formát mutatott, így könnyedén lépett túl spanyol kollégáján, vagyis Rafael Cabrera-Bellón. A Tiger Woodsot búcsúztató Richard Howell III. azonban kikapott tegnap, így ezen az ágon Webb Simpson ellenfele nem ő, hanem Castano lesz majd.

Az eredményeken folyamatosan nyomon lehet követni az alábbi linken.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés