Nyíltnap-háború

Változások: lehet őket szeretni vagy utálni, minden szezon elején szembesülnünk kell néhánnyal. Nézzük, mi változik idén a fővárosi Highland Golf Club háza táján!

Változások: lehet őket szeretni vagy utálni, minden szezon elején szembesülnünk kell néhánnyal. Nézzük, mi változik idén a fővárosi Highland Golf Club háza táján!

Tegnap már elég tavasziasra fordult az időjárás. Ennek kapcsán eszünkbe is jutott, hogy lassan kezdődik a szezon, és Forgó Ferencet még nem kértük meg, hogy meséljen szezon előtti érzéseiről. Érdekesség, hogy ennek ellenére ma ismét zuhog a hó országszerte.

Természetesen klubigazgatóként Forgó is örült a tegnapi napsütéses időnek és elmondta, a tavasz érkezését a Highland nyitása is jelzi. Nem is kell már sokat várni, a klubház és a range jövő hét pénteken nyit és attól fogva már készen áll egy-egy csapat golfozó fogadására, legyen szó akár klubtagokról, akár más klubok kalandvágyó játékosairól.

A recepción mindjárt két új arc fog fogadni minket ebben a szezonban. Két bájos hölgyemény személyében a klub egészen friss recepciósgarnitúrával vág neki az idénynek. Egyéb személyi változások terén csak szegény megboldogult Pali bácsi hiánya tűnhet fel a pályára kilátogatóknak.

Pali tiszteletére döntött a Highland úgy, hogy idei első, március 17-ei versenyük a Simon Pál Emlékverseny lesz. Ennek részleteiről már korábban olvashattak nálunk.

A klub végleges versenynaptárára sajnos csak a nyitás napján vethetjük rá magunkat, de ami addig is egészen biztos, hogy a Highland idén is tető alá hozza társasági versenysorozatát, amit idén 13 fordulósra bővítenek a tavalyi 9 után. Ezenfelül a sorozat fordulóinak kiírásaiban is lesz változás, de erről majd később.

Fontos tudnivaló még, hogy a tervek szerint a verseny minden fordulójának napja egyben nyíltnap is lesz a klubnál, amin felül még lesznek egyéb nyíltnapok is. Nemrég Balatonudvari számolt be arról, hogy a szövetségi, országos nyíltnap mellett sok klubon belüli ilyen napot szerveznek, de úgy tűnik nem ők voltak az egyetlenek. A Highland is ebben látja a megoldást. Nem csodálkoznánk, ha idén minden klubnál az eddigieknél több kedvezményes napot tartanának, de vajon ki tartja majd a legtöbbet? Igazi küzdelem ez az új játékosok kitermeléséért.

A Highland ugyanebben a küzdelemben, ugyanezen a fronton fogja idén harcba dobni Kárpáti Györgyöt is, aki klubkapitányi posztja mellett már a klubélet fellendítéséért, koordinálásáért is felel. Kezdetnek a Highland idén több versenyébe akarja bevonni a kezdő játékosokat, hogy ebben az évben ők is több megmérettetésen vehessenek részt.

Ezeken kívül minden a szokásos. Az edzőknél nincsen változás. Továbbra is Tóbiás Zsolt irányítja a juniorprogramot. Az árakban sincs változás, és idén is számíthatunk a senior és a junior versenysorozatok megrendezésére.

Ráadásként talán már csak azzal szolgálhatunk, hogy mint eddig minden évben, a Highland shopja idén is új termékeket vett be a kínálatába. Ezeknek a felfedezését azonban már a golfozókra bízzuk.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés