Nem lesz Rory-Tiger döntő

Érdekesen alakult a WGC-Accenture Match Play Championship csúsztatott első napja, amelynek folyamán jó pár nagy név búcsúzott a versenytől. Közéjük tartozik a világelső Rory McIlroy, Tiger Woods, Lee Westwood, Adam Scott és Charl Schwartzel is.

Érdekesen alakult a WGC-Accenture Match Play Championship csúsztatott első napja, amelynek folyamán jó pár nagy név búcsúzott a versenytől. Közéjük tartozik a világelső Rory McIlroy, Tiger Woods, Lee Westwood, Adam Scott és Charl Schwartzel is.


Az első nap elcsúsztatása semmiképpen sem jött jól Rory McIlroy-nak, aki csütörtökön nem tudott túllépni ellenfelén, így idő előtt kellett búcsúznia a WGC-Accenture Match Play elnevezésű tornától, bizony sokak meglepetésére.


Rory ellenfele Shane Lowry volt, aki a második 9-en nagyon jó szériát futott az első szakaszoknál, amit a fiatal északír nem tudott már lekövetni. Lowry higgadtan tudta le az utolsó szakaszokat, míg Rory-nak nem sikerült birdiet ütnie, amivel felhozhatta volna magát.


„Ezt a napot biztosan nem fogom majd elfelejteni.” – mondta Lowry tegnap. „Az, hogy az utolsó szakaszon sikerült parra mentenem az nagyszerű, de még jobb, hogy sikerült Rory-t legyőznöm. Az utolsó szakasznál kicsit remegtek a térdeim, de sikerült megcsinálnom, amihez egy kis szerencse is kellett.” – folytatta az ír játékos. Lowry hozzátette, hogy mélyen legbelül azért érezte, hogy le tudja győzni Rory-t.


A jelenlegi világelső pedig így nyilatkozott csütörtökön: „Jól driveoltam, de ebből nem tudtam előnyt kovácsolni. Ha a vasaimmal jobban bánok, biztosan más lett volna a történet vége számomra. Túl sok feladatot halmoztam fel magamnak. A mai nem volt egy magas színvonalú összecsapás, de jó lett volna túljutni ezen is, hogy aztán később szinten felül teljesíthessek majd.”


A fiatal északír tehát búcsúzni kényszerült, akárcsak a világranglista második helyén tanyázó Tiger Woods is. Az amerikai ellenfele tegnap Charles Howell III. volt, aki a hátsó 9-en az utolsó szakaszoknál döntötte el a továbbjutás sorsát. A két játékos egyébként már szürkületben és kicsit csípős időben fejezte be a napot, ez nem kedvezett Woodsnak, aki mindenáron menni akart tovább, miközben már a 15-ös szakasznál ajánlatos lett volna megszakítani a versenyt.


Howell III. nagy skalpot gyűjtött be, hiszen nem akárkit ejtett ki a tornáról. „Nem volt veszítenivalóm. Ebben a formában a match play egy nagyon őrült játék. És ő Tiger Woods. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy végül ki tudtam tartani a pályán.” – mondta Howell III.


Tiger pedig így nyilatkozott tegnap: „Mindketten jól játszottunk. Az ellenfelem kicsivel több birdiet csinált mint én. Charles nagyon jól játszott és jó úton halad a siker felé.” A két nagyágyú ugyan kiesett, de biztosan jó néhány magas színvonalú és izgalmas összecsapást láthatunk majd a hét folyamán.


A tornától búcsúzni kényszerült egyébként Dustin Johnson, Padraig Harrington, Chris Wood, Ryan Moore, Charl Schwartzel, Zach Johnson, Richie Ramsay, Branden Grace, Keegan Bradley, Ernie Els, K.J. Choi, Thongchai Jaidee, Hiroyuki Fujita, John Senden, Stephen Gallacher, Jamie Donaldson, Adam Scott, David Toms, Henrik Stenson, Paul Lawrie, Marcel Siem, Matteo Manassero, Jason Dufner, George Coetzee, Lee Westwood, Thomas Björn, David Lynn.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés