Szemmel veri a pályát

Nem kifigurázni szeretnénk a játékost, mindinkább örülni az egészségügyi sikerének, vagyis, hogy novemberben jól sikerült a szemműtéte, és azóta valóban jobban látja a pályát. Vajon ezen a héten mennyi múlik majd az érzékeken?

Nem kifigurázni szeretnénk a játékost, mindinkább örülni az egészségügyi sikerének, vagyis, hogy novemberben jól sikerült a szemműtéte, és azóta valóban jobban látja a pályát. Vajon ezen a héten mennyi múlik majd az érzékeken?


Sergio Garcia az elmúlt időszakban már valóban régi önmagát idézi, amit bizonyít az a tény is, hogy tavaly augusztusban győzni tudott a Wyndham Championshipen, és egyre jobb teljesítményt kezdett el nyújtani. Tudjuk – Sergio is tudja -, hogy a tavalyit megelőző évek nem voltak éppen rózsásak. Küzdött magánéleti gondokkal, ezek kihatottak a játékára, ráadásul szemproblémája is egyre súlyosabb lett. 2012 novemberében azonban sor került a műtétre, ami valóban örömteli hír.


„A műtét mindenképpen sokat segített. Habár, mindig is úgy éreztem, hogy jól olvasom a greent, a beavatkozás segített abban, hogy a kisebb pontokra jobban tudjak fókuszálni - könnyebben, mint azelőtt. Mielőtt becéloztam volna egy pontot, minden homályos lett, aztán egy kis időre el is vesztettem azt. Most kicsivel élesebben látok, ami megkönnyíti a dolgomat. Nem tudom pontosan, hogy milyen mértékben, de mindenképpen segített.” – nyilatkozta Sergio.


A múlt heti megmérettetésen (Qatar Masters) a spanyol játékosnak ugyan csak a második helyet sikerült megszereznie, nem érte meg kudarcként a dolgot. Emlékeztetőül: Chris Wood a zárónapot háromütéses előnyből kezdhette meg, ám hamar bajba került, hiszen összeszedett egy bogeyt és egy dupla bogeyt is. A brit játékos azonban felállt a padlóról, rendezte a sorait, és játékban tartotta magát. A dél-afrikai George Coetzee és a spanyol Garcia azonban ott lihegett a nyakában, ám Wood a 18-as szakasznál beütött egy eaglet, amivel végül bebiztosította a győzelmet, playoffra pedig végül nem került sor. Sergio azonban nem dühös magára.


„Csak amiatt lehetek csalódott, hogy nem sikerült kiharcolni a playoffot. De, amikor valakit úgy győznek le, mint George-t és engem, akkor nem lehet oka a szégyenre. Ha parra mentettük volna, vagy bogeyt ütöttünk volna az utolsónál, akkor valóban csalódottak lehettünk volna. George és én is birdiet ütöttünk a végén, Chris pedig visszajött a játékba és egy nagyszerű eaglet ütött a 18-ason. Amikor így vernek meg, akkor nem lehet okod panaszra.” – tette hozzá a spanyol.


Ezen a héten a játékosok egy része Dubaiba látogat, hogy ott mérjék össze az erejüket. A mezőny kemény lesz, ez nem kérdés, ám mindenki megpróbálja majd a legjobbját nyújtani, hogy végül kupával a kezében térhessen haza. Sergio jól kezdte a 2013-as szezont, és bízik benne, hogy ez a jó forma kitart majd egy darabig.


„Izgatott vagyok, mivel tudom, hogy érzem magam. Tudom, hogy milyen a hozzáállásom a pályán. Tudom, hogy az akaraterőm megpróbál majd továbblendíteni a dolgokon. Jól kezdtük a szezont, ami mindig egy kellemes érzés. Szóval, biztos akarok lenni benne, hogy minden így is marad majd a jövőben. Tudom, hogy lesznek rosszabb heteim is, de ha mindezt egy pozitív hozzáállással tudom befogadni, akkor könnyebb és jobb évem lesz, ebben biztos vagyok. A rossz napokból is tanulni kell, másképpen nem megy.” – fogalmazott Sergio.


Forrás: europeantour.com/golf.com

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés