Westwood felkészült a dubajozásra

Lee Westwood nem zárta rosszul a 2012-es szezont, ám az ideiben még jobban szeretne majd szerepelni. A debütálás eddig még váratott magára, ám ezen a héten megtörik a jég. A világranglista jelenlegi nyolcadikja érzi magában az erőt.

Lee Westwood nem zárta rosszul a 2012-es szezont, ám az ideiben még jobban szeretne majd szerepelni. A debütálás eddig még váratott magára, ám ezen a héten megtörik a jég. A világranglista jelenlegi nyolcadikja érzi magában az erőt.


Ezen a héten a golfozók egy csapata ismét keleten próbál majd szerencsét. Az Egyesült Arab Emirátusok lesz az úti cél, ahol tavaly Rafael Cabrera-Bello volt a legeredményesebb. Kiélezett küzdelmet láthattunk 2012-ben, és bízunk benne, hogy idén is hasonlóan jó tornára kerül majd sor. Ott lesz az indulók között Lee Westwood is, aki ezen a héten fog debütálni a European Tour keretén belül. A brit golfozó már hét alkalommal végzett a legjobb tízben karrierje során ezen a versenyen, ebből háromszor második lett. A téli időszakot edzéssel és alapozással töltötte, így most már készen áll a megmérettetésekre.


„Ezen a télen az átlagosnál is többször látogattam ki a golfpályára. Bátran mondhatom, hogy egyáltalán nem vagyok berozsdásodva. Floridába való költözésem egyetlen oka az volt, hogy így többet játszhatok a helyi pályán. Több alkalommal ragadhatok itt ütőt, mivel az időjárás miatt ezt az előző lakhelyemen nem tehettem meg mindig, amikor a kedvem úgy kívánta. A múlt héten a rövidjátékomat gyakoroltam és kimentem játszani Luke Dondalddal. Amikor még Angliában laktam, az év végén mindig hazautaztam, elpakoltam az ütőket, majd igyekeztem felzárkózni a többiekhez. Amióta itt lakom a rövidjátékom is élesebb lett, főleg a gurításaim javultak sokat.” – nyilatkozta Westwood.


A brit játékos már számtalanszor ott volt a győzelem kapujában, ám eddig elkerülte a szerencse Dubaiban. Talán majd idén. „Nyernem kellett volna, amikor 2010-ben Miguel (Angel Jiménez) ellen kellett meccselnem a rájátszásban. Tavaly az utolsó szakasznál kellett volna birdiet ütnöm, hogy playoffra kerüljön sor Rafa (Cabrera-Bello) ellenében. Mindkettőnél elmulasztottam a lehetőséget. Szóval, most nagyon úgy érzem, hogy hagytam kicsúszni a kezeim közül a győzelmet. Ez tehát mindenképpen egy olyan torna, amit feltétlenül meg szeretnék nyerni. Szinte minden évben itt voltam, és jók a jegyeim ezen a pályán. Reméljük, hogy ezen a héten is legalább olyan jól fogok majd játszani, mint az elmúlt években, és ezúttal sikerül egy szép befejezést produkálni. Úgy érzem, hogy lesz esélyem vasárnap.” – tette hozzá a brit. A mezőnyben természetesen ott lesz a címvédő spanyol, valamint a Tour múlt heti győztese, Chris Wood is.


Forrás: europeantour.com


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés