Kicsit csúnya lett a vége

A korábbi világelső mondhatni kicentizte a végét, de azért nem volt itt nagy gond. Tiger Woods hétfőn hatütéses vezetéssel térhetett vissza a kényszerszünetről, és a kisebb kilengésektől eltekintve magabiztosan húzta be az idei első győzelmét.

A korábbi világelső mondhatni kicentizte a végét, de azért nem volt itt nagy gond. Tiger Woods hétfőn hatütéses vezetéssel térhetett vissza a kényszerszünetről, és a kisebb kilengésektől eltekintve magabiztosan húzta be az idei első győzelmét.


„Kicsit csúnyára sikeredett a vége.” – nyilatkozta Tiger Woods hétfőn, miután átvette az idei Farmers Insurance Open bajnokának járó kupát. Valóban volt némi megingás az utolsó szakaszoknál, de a korábbi világelső van annyira profi, hogy egy ilyen kiélezett helyzetben is a kezében tudja tartani a dolgokat. „A lassú játékkal egyetemben kicsit elkezdtem elveszteni a türelmemet.” – tette hozzá az amerikai. Tiger végül egy 72-es körrel zárta a tornát, így neve mellé -14-et véstek fel, ami bőven elég volt az elsőséghez.


Tiger vasárnap hét szakaszt tudott megjátszani, aztán a köd és a sötétség miatt kényszerszünet következett. Ekkor már hat ütéssel vezetett, ami bizonyosan elég motivációt és lökést adott számára. Hétfőn egészen a 14-es szakaszig minden nagyon simán ment a játékos számára, aztán becsúszott egy bogey, majd egy dupla bogey, majd a 17-es szakasznál ismét egy bogey. Ez azonban még belefért, mivel az őt üldöző golfozók jóformán meg sem tudták közelíteni az amerikait. Tiger ezzel megszerezte összességében a 75. PGA Tour címét, és a 8. győzelmét ezen a pályán (ebből 7-et kifejezetten ezen a tornán).


Kifogott a Torrey Pines a címvédő Brandt Snedekeren, aki a második játéknapon jócskán lerontotta az esélyeit, miután egy 75-ös kört ment, és ezt már nem tudta kompenzálni a maradék két/három napon. Az amerikai a második helyen végzett végül -10-es eredménnyel, akárcsak honfitársa, Josh Teater. Nick Watney-nak hétfőn nem igazán ment jól, így ő Jimmy Walker mellett -9-nél állt meg hétfő délután. Az élmezőnyben végzett még Robert Garrigus (-8), Rickie Fowler (-8), Bill Haas (-7) és Jason Day (-7) is.


Hunter Mahan felemás teljesítményt produkált Kaliforniában (-6-tal végzett), ám a torna utáni nyilatkozatában egyértelműen fogalmazott a végeredményt illetően: „Azt hiszem Tiger ezzel üzenni szeretett volna. Szerintem, legbelül üzent is. Mostanában mindenki csak Rory-ról beszél. Ő is most már a Nike-nál van. Szüksége van az ilyen tornákra, hogy motiválni tudja magát.” Tiger jelezte, hogy köszöni szépen jól van, még nagyon is él, úgyhogy tessék vele is számolni, ne csak a fiatalokkal, hiszen még ő is formában van, sőt. Watney egyébként ezeket mondta hétfőn:
„Nem tudom, hogy valaki egyáltalán képes lett volna megverni őt ezen a héten. Tiger mindenképpen érzi a játékát. Amikor így teljesít, akkor mindenképpen a legjobbadat kell nyújtanod a pályán, máskülönben nincs esélyed. Sajnos, nekem ma nem sikerült a legjobbamat előhúznom. De a közeljövőben azért szeretném majd megszorongatni a pályán.”


A statisztikákból az is kiderül, hogy az amerikai eddig hét alkalommal nyerte meg a szezonkezdő debütáló tornáit, az elképesztő menetelés során pedig olyan rekordokat állított fel, amik embertelenek. Tiger azonban nem igazán foglalkozik a számokkal. „Elnézést, de nem ismerem ezeket a számokat. Hogy jó érzéssel tölt-e el? Igen. Magabiztosságot nyújt nekem? Abszolút. Nagyon izgatott vagyok az idei évet illetően.” – tette hozzá a korábbi világelső. Nem is szabad a számokkal foglalkozni, mert azok sokszor csak elvonják a játékos figyelmét a lényegről. És pontosan ez a lényeg. Hogy egy sportoló jól érzi magát a pályán, összeállt a játéka, motivált és célokat akar elérni.

Forrás: golf.com


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés