Új golfverseny a nőknél

Nemrégiben jelentette be az LPGA vezetősége, hogy egy teljesen új, kétévente megrendezendő versenyt iktatnak be a naptárba. Az International Crown elnevezésű tornán nyolc ország 32 golfozója küzd majd meg a koronáért.

Nemrégiben jelentette be az LPGA vezetősége, hogy egy teljesen új, kétévente megrendezendő versenyt iktatnak be a naptárba. Az International Crown elnevezésű tornán nyolc ország 32 golfozója küzd majd meg a koronáért.


A női golf egy új dimenzióba lépett. Jövőre ugyanis elstartol az International Crown elnevezésű torna, amit aztán kétévente rendeznek majd meg. A versenysorozatban nyolc ország képviselteti majd magát, és minden csapatban négy játékos ragadhat majd ütőt. Globális megmozdulásról van szó, ahol végül a legjobb nemzet cím elérése a cél. A négynapos match play formában megrendezésre kerülő összecsapásoknak bizony nagy tétje van. A győztes csapat egyrészt egy impozáns trófeával térhet majd haza, és nem utolsó sorban, a nyertes team tagjai fejenként 100.000 dollárt kapnak majd.


Az LPGA biztosa így nyilatkozott a bejelentés kapcsán:
„Az LPGA-nél hetente kitüntetjük a golfozókat a világ minden tájáról, de ez lesz az első alkalom, hogy országok fognak országok ellen megmérkőzni. Csak a legjobb női csapatot felmutató országok szállhatnak majd ringbe, és csapatonként csakis négy játékos kap majd meghívást. Az International Crown egy következő szintre emeli a női golfot, és megteremti a lehetőségét annak, hogy a szurkolók a saját hazájukért szorítsanak majd. A sportban egyszerűen nincsen jobb érzés, mint amikor magadon viselheted a saját hazád zászlaját, a drukkerek a te himnuszodat éneklik, és egy koronával térsz haza.”


A torna 2014-ben kerül majd először megrendezésre, mégpedig július 21-e és 27-e között, a Marylandben található Caves Valley Golf Clubban. A kvalifikációról még azt érdemes tudni, hogy a 8 ország az összesített Rolex ranglista alapján kerül majd kiválasztásra. A 2013-as listán tehát minden ország legjobb négy golfozóját veszik majd alapul. A jelenlegi ranglista alapján például a következő országok pályázhatnak majd a címre: Dél-Korea, Amerika, Japán, Svédország, Ausztrália, Tajvan, Spanyolország és Anglia.


„A Tour olyannyira nemzetközi, hogy szükségünk van egy ilyen eseményre.” – mondta az amerikai top játékos, Stacy Lewis. „Az emberek mindig is tudni akarták, hogy az ázsiai játékosok miért is olyan jók. Nos, most majd meglátjuk, hogy az országok hogyan állnak majd össze egy csapattá. Minél nagyobb hangot kap a Tour az egész világon, annál jobb. Az, hogy a saját országodat képviselheted egy versenyen, az egy különleges dolog. Nincs annál jobb, amikor az első szakasznál bemondják, hogy az amerikai nemzetet képviseled. Célom, hogy részt vegyek majd ezen az eseményen.” – folytatta a játékos.


Az International Crown első három napja Four Ball mérkőzésekből fog állni, amelynek során az országokat két kalapba teszik, négyet ebbe, négyet abba. Minden ország játszik majd azokkal a nemzetekkel, akikkel egy kalapba került, és ennek alapján kerül majd ki győztesként az az öt ország, amelyek a vasárnapi egyéni küzdelmekben mérkőzhetnek majd meg. Az előző három nap pontjait magukkal viszik a csapatok, a zárónapon pedig mind az öt ország megmérkőzik majd egymással. A pontokat összesítik, majd kihirdetik a bajnok országot.


„Olyan ez, mintha az olimpiára készülnénk.” – mondta a világranglista elsője, a tajvani Yani Tseng. „Tajvanban és Ázsiában nincsen ehhez hasonló esemény. Ez egy nagyon jó lehetőség lesz, hogy a saját hazánkért játsszunk majd. Minden bizonnyal elképesztően jó lesz majd. Jelenleg három tajvani játékosunk van, akik az LPGA Tour teljes értékű játékosai. Reméljük, hogy az elkövetkezendő két évben fejleszteni tudjuk a junior programunkat és még több tajvani játékost tudunk majd küldeni az LPGA színterére.” – tette hozzá a világelső.

Forrás: lpga.com


Nézzünk néhány reakciót és véleményt az új tornával kapcsolatban.


Azahara Munoz


Ai Miyazato

 

Na Yeon Choi és IK Kim

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés