Tigernek áll a zászló

Az idei Farmers Insurance Open sem tudott véget érni az előzetes tervekben megfogalmazott elképzelések szerint. Vasárnap a sűrű köd, valamint a sötétedés akadályozta meg, hogy tovább játszanak a játékosok. Jelenleg Tiger Woods vezet, méghozzá hat ütéssel.

Az idei Farmers Insurance Open sem tudott véget érni az előzetes tervekben megfogalmazott elképzelések szerint. Vasárnap a sűrű köd, valamint a sötétedés akadályozta meg, hogy tovább játszanak a játékosok. Jelenleg Tiger Woods vezet, méghozzá hat ütéssel.


Nem akarunk elkiabálni semmit sem, de nagyon úgy néz ki, hogy Tiger Woods megszerezheti idei első címét. A nemrégiben Abu Dhabiban lezajlott kínos események után biztosan jót tenne a korábbi világelsőnek egy ilyen megerősítés. Az amerikai a vasárnapot előnyből kezdhette meg, és úgy tűnt, hogy vasárnap sem vesz majd vissza a lendületből. Woods vasárnap 7 szakaszt tudott megjátszani, és 3 birdiet el is süllyesztett már a Torrey Pines pályáján. Semmi sem indokolja azt, hogy a hétfői folytatáson visszaessen a teljesítménye. Persze, sokan szeretnék, ha a golfozó kicsit „lehiggadna”, és akkor a két fő üldözője is közel kerülhetne hozzá a tabellán. A győzelem kapujában azonban okosnak és konzisztensnek kell lenni.


Woods három és fél nap után tehát -17-nél tart, ami egy rendkívül jó eredmény. Ugyan jó néhány szakasz van még hátra, a sportoló kitartását és küzdeni akarását ismerve nem lehet kétségünk afelől, hogy hétfőn minden lehetőt meg fog tenni azért, hogy végül ő emelhessen kupát a magasba. A korábbi világelső így nyilatkozott vasárnap: „Ez egy nagyon hosszú nap volt. Azonban ma nagyon jól játszottam, aminek kifejezetten örülök. Összességében azt mondhatom, hogy nagyon örülök annak, hogy tovább tudtam növelni az előnyömet.” Van azonban két játékos, akik nem túlzottan repestek az örömtől, amikor azzal kellett szembesülniük, hogy kollégájuk megállíthatatlanul tör előre, akár egy buldózer.


Az egyikük Nick Watney, aki jelenleg a második helyen tanyázik, neve mellett pedig -11 szerepel. Az amerikai vasárnap 8 szakaszt tudott teljesíteni, és pillanatnyilag -3-nál tart. Ő ezeket mondta vasárnap Tigerre utalva: „Holnap annyit tehetünk, hogy kimegyünk a pályára, és megpróbáljuk emlékeztetni őt a dolgokra, és majd meglátjuk, mi lesz.” Azért, lehet ennél kicsit többre lesz majd szükség. A szintén amerikai Brandt Snedeker – aki nem mellesleg a torna címvédője és szintén a második helyen áll– így nyilatkozott: „Van egy fickó a tabella élén, aki nem szokta elherdálni a vezetését. Szóval, meg kell próbálnom elcsípni őt.” Na, ez már egyenes beszéd. Kíváncsian várjuk, hogy a két üldöző tervéből mennyi fog megvalósulni, illetve az is kérdés lesz, hogy Tiger meg tudja-e majd tartani az előnyét hétfőn is úgy, hogy ne rezegjen túlságosan a léc.


Forrás: golf.com


Tiger birdieje a 4-es szakasznál


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés