A címvédő magabiztosan nyitott

A PGA Tour is elstartolt csütörtökön, és a nagy nevek elég hamar fel tudták venni a ritmust a Torrey Pines pályáján. Brandt Snedeker, a címvédő hibátlan körrel nyitott, de Tiger Woods és Dustin Johnson is jól kezdett.

A PGA Tour is elstartolt csütörtökön, és a nagy nevek elég hamar fel tudták venni a ritmust a Torrey Pines pályáján. Brandt Snedeker, a címvédő hibátlan körrel nyitott, de Tiger Woods és Dustin Johnson is jól kezdett.


Tavaly ilyenkor Brandt Snedeker egy 67-es körrel nyitott, idén javított ezen a mutatóján, hiszen egy hibátlan 65-ös ütésszámmal debütált a Farmers Insurance Openen. A címvédő úgy ismeri ezt a pályát, mint a tenyerét, úgyhogy ez nem is olyan nagy meglepetés tőle. Az amerikai összesen 7 darab birdiet süllyesztett el a North Course-on, amivel azonnal a tabella élére ugrott. Ugyancsak remekül kezdett K. J. Choi is, aki a South Course-on bontogatta a téli szünettől még kissé jégcsapos szárnyait, ám hamar megtalálta az utazósebességet. A dél-koreai játékos az utolsó 6 szakaszon beütött 5 birdiet és egy bogeyt, így az ő neve mellett is -7-et láthattunk amerikai kollégájához hasonlóan. Ők vezetik tehát a tabellát, ám a mezőny rendkívül sűrű.


Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Josh Teater, a kanadai Adam Hadwin, Luke List (aki az egész versenyt egy szép eagle-lel kezdte meg), Ross Fisher, Charles Howell III és Scott Stallings is. Kétütéses hátrányban van az első napot követően többek között Bo Van Pelt és David Lynn, míg Ryo Ishikawa, Vijay Singh és a korábbi világelső, Tiger Woods -4-es eredménnyel rendelkezik. Utóbbi így nyilatkozott a nap végén: „Múlt héten a körülmények sokkal nehezebben voltak és a fairwayek is sokkal keskenyebbek voltak, a szél pedig folyamatosan üvöltött. Úgy éreztem, hogy egy csomó dolgot jól csináltam a múlt héten, de sajnos csak pár napig. De, ami fontos, hogy sok dolgot viszont tényleg jól csinálok. Ma kijöttem a pályára, és nagyjából hasonló a helyzet itt is.” Emlékezhetünk, hogy az amerikainak az Abu Dhabiba tett látogatása nemrégiben csúfos véget ért, de semmi esetre sem kezdte el nyalogatni a sebeit. Olyannyira nem, hogy csütörtökön a 6-os szakasznál még egy eaglet is beütött.

Dustin Johnson szintén nem kezdett rosszul, hiszen az első szakasznál ő is begyűjtött egy eaglet. Mindazonáltal a birdiek mellett két bogey is érkezett, így az amerikai -3-nál tart jelenleg, akárcsak Robert Karlsson, Nick Watney vagy Hunter Mahan. Keegan Bradley -2-vel indított, Phil Mickelson pedig beragadt 72-nél. Az amerikai a birdiek mellett szépen termelte a bogey-kat is, így ő inkább a mezőny hátsó felében szorított magának helyet. Camilo Villegasnak nagyon nem sikerült elkapnia a rajtot (+4), ahogyan Rickie Fowlernek sem, aki +5-ös eredménnyel nyitott Kaliforniában.


Forrás: pgatour.com
 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés