Portugál vezetés az első napon

Hosszú évek kemény munkájába telt, hogy Ricardo Santos ott tart, ahol. A 30 éves játékos a múlt héten a negyedik helyet szerezte meg, ami nagyon szép, ám a Katarban zajló tornán szeretne még előkelőbb helyen végezni.

Hosszú évek kemény munkájába telt, hogy Ricardo Santos ott tart, ahol. A 30 éves játékos a múlt héten a negyedik helyet szerezte meg, ami nagyon szép, ám a Katarban zajló tornán szeretne még előkelőbb helyen végezni.


Ricardo Santos elképesztő rövidjátékával tett arról, hogy szerdán róla szóljanak a hírek a Qatar Masters tornával kapcsolatosan. A portugál játékos csupán egyetlen bogey-t ütött be a verseny kezdőnapján, amihez 8 birdie társult. A debütálást tehát egy szép 65-ös körrel tette meg, amivel azonnal a tabella élén találta magát. A 30 éves golfozót tavaly a Sir Henry Cotton Rookie of the Year trófeával tüntették ki, ami egy jó nagy lökést adott neki.

2012 májusában nyerni tudott Madeirán, ami egyfajta elismerése volt annak a több éves kemény edzésmunkának, amit a Challenge Tour teljesítése során kellett végigvinnie. Két évvel ezelőtt teljes tagja lehetett a European Tournak, és viszonylag hamar jöttek is az eredmények. Santos a múlt héten Abu Dhabiban az előkelő negyedik helyet szerezte meg, amivel maximálisan elégedett lehet. Ezen a héten talán még előrébb lépkedhet majd.


„A múlt hét rengeteg önbizalmat adott nekem, de nem akarok túl sok terhet pakolni a vállamra. Csak szeretném élvezni a játékot. Erre a szezonra egyértelműen sok erőt tudtam meríteni a Rookie of the Year trófea elnyeréséből. Nagyon sokat gyakorlok, hogy még egyenletesebb legyen a játékom, és igazság szerint, erre a szezonra ez a fő célom. És persze az, hogy élvezzem azt, amit csinálok.” – nyilatkozta szerdán Santos. A portugál múlt heti sikeres menetelésének köszönhetően a világranglista legjobb 200 játékosa között szerepel ismét, az előrelépés tehát fokozatosan zajlik.

Az első játéknapot tehát Santos húzta be, akinek a neve mellett -7-et láthattunk délután. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Anthony Wall, a francia Alexandre Kaleka, valamint a skót Peter Whiteford. Ők tehát 6-os eredménnyel vonulhattak le a pályáról szerdán. „Nem sűrűn fordul elő az emberrel, hogy úgy érkezik Katarba, hogy szinte szélcsend van, és még előnyt is tud kovácsolni ebből a pályán.” – mondta szerdán Wall. Az időjárás tehát most kedvezett a játékosoknak, és bízzunk benne, hogy a hét további részében is hasonlóan jók lesznek a légköri viszonyok.


Az élmezőnyhöz tartozik még Simon Khan, Brett Rumford és Chris Wood is, akik -5-ös eredményt produkáltak szerdán, míg Martin Kaymer (nézd meg a német eagle ütését, itt), Marcus Fraser, Anders Hansen, Thorbjorn Olesen és Justin Rose -4-et. Utóbbi ráadásul együtéses büntetést is összeszedett, de ez a kis közjáték egyáltalán nem zavarta meg a britet. Matteo Manassero, Joel Sjöholm és Sergio Garcia is -3-mal kezdett Katarban, míg Tom Lewis és Grégory Havret -2-vel.

A világranglista ötödikje, Louis Oosthuizen egy 71-es kört produkált szerdán, így Edoardo Molinarihoz hasonlóan -1-es eredménnyel vonulhatott le a pályáról. Thomas Björn, Ernie Els és a címvédő Paul Lawrie nem tudta átlépni a par-t, így nekik egy sokkal jobb második körre lesz szükségük ahhoz, hogy versenyben tudjanak maradni. Utóbbi állítás igaz Paul McGinley-re és José María Olazábalra is.

Az első játéknap összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni.

Forrás: europeantour.com
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés