Mickelson elnézést kért

Phil Mickelson nemrégiben nyilvánosan kelt ki a megváltozott adószabályok miatt, amelyek otthonában, Kalifornia államban léptek életbe. A költözés fondorlatos gondolata is szóba kerülhetett, ám a napokban tisztázta álláspontját.

Phil Mickelson nemrégiben nyilvánosan kelt ki a megváltozott adószabályok miatt, amelyek otthonában, Kalifornia államban léptek életbe. A költözés fondorlatos gondolata is szóba kerülhetett, ám a napokban tisztázta álláspontját.


Nem sokkal azután, hogy Phil Mickelson bejelentette, drasztikus változásokat fog eszközölni a közeljövőben a lakóhelyén életbe lépett új adószabályok miatt, bocsánatkérésre szánta rá magát. A törvény értelmében a módosabb embernek többet kell a jövőben betenni a közösbe, ami egy jól kereső golfozót érthető módon kicsit rosszul érint. A négyszeres major bajnok játékos nem tetszését fejezte ki, majd nem sokkal később menteni igyekezett a helyzetet, és bocsánatot kért, nyilvánosan. Helyzete azonban korántsem egyedi, hiszen jó néhányan küzdenek olyan dilemmákkal, amelyekkel a balkezes játékos is.


Íme, Mickelson eredeti nyilatkozata, ami még paprikás hangulatban született. „Mindenképpen drasztikus változásokat fogok eszközölni. Nem fogok azonnal fejest ugrani a mély vízbe, de ezeket a változtatásokat mindenképpen megteszem majd.” Így reagált tehát a neve játékos az új adószabályokra, amelyek valóban érzékenyen érinthetik őt, hiszen a golfozó a tavalyi évben - az SI.com adatai szerint – 60.8 millió dollárt ütögetett össze, ami azért szép summa. Kalifornia állam reformjait tehát elég rosszul fogadta a játékos, ám nem sokkal később korrigált, és kicsit mentegetőzésbe ment át.


Íme, a „védőbeszéd”: „A pénzügyek és az adók a magánélethez tartoznak, ezért nem lett volna szabad ezekről nyilvánosan említést tennem. Elnézést kérek azoktól, akiket feldühítettem vagy megsértettem, de biztosíthatok mindenkit, hogy ez még egyszer nem fog előfordulni.” Korrekt nyilatkozat, de még nincs vége. „Tudom, hogy a torna előtti szokásos konferenciámat lemondtam, de úgy éreztem, hogy reagálnom kell azokra, amiket a Humana Challenge után mondtam. Mindennél jobban imádom azt, amit csinálok. Szeretem és tisztelem a golfot, és azokat az embereket, akik benne dolgoznak. Motiváltabb vagyok, mint valaha. Ez vonatkozik a játékomra, a versenyzésre és arra is, hogy tornákat nyerjek. Jelenleg, ugyanabban a cipőben járok, mint sok más amerikai: próbáljuk megérteni az új adószabályokat. Az elmúlt hónapokban komolyan tanulmányoztam ezeket és hozzáértő emberektől kértem segítséget, hogy intelligens és informált döntést tudjak majd hozni. Olyan döntést akarok majd hozni, ami a legjobbat jelenti a családomnak és a jövőmnek.” Nyílt, egyenes és őszinte.


Forrás: golf.com

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés