Kiütéses győzelem a lengyelek ellen

Tény, hogy az első félidő lassan folydogált, kevés gól esett, és mindenki roppant megfontolt volt. A második játékrészben azonban egyértelmű magyar fölény volt tapasztalható, aminek meg is lett az eredménye.

Tény, hogy az első félidő lassan folydogált, kevés gól esett, és mindenki roppant megfontolt volt. A második játékrészben azonban egyértelmű magyar fölény volt tapasztalható, aminek meg is lett az eredménye.

 


Első félidő


Ahogyan arra már előzetesen számítani lehetett, a lengyelek elleni nyolcaddöntő igazi ki-ki meccs lesz. Az első játékrész kifejezetten megfontolt játékot hozott mindkét oldalon, így minden egyes gólért komoly taktikai csata folyt a pályán. A vezetést Nagy Kornél bombájának köszönhetően mi szereztük meg, majd két Mikler Roland védést követően egyenlített az ellenfél, ám Nagy Laci és Iváncsik Gergő is eredményes tudott lenni, így 3-1-re meglépett a magyar csapat.


A lengyelek ugyancsak megfontolt játékkal viszonylag hamar egyenlítettek, és a 14. percben át is vették a vezetést (4-5), amit gyorsan kétgólosra növeltek. Harsányi Gergő és ismét Iváncsik pontos lövéseinek hála egalizáltuk az eredményt (6-6), ezt követően pedig Nagy Kornél talált be a lengyelek kapujába. Mocsai Tamás is játéklehetőséget kapott, amit nem sokkal a vége előtt góllal hálált meg (8-7). Öt perccel a vége előtt a magyar válogatott kétgólos előnyhöz jutott, ami a lefújásig végül egygólosra apadt (10-9). Aggodalomra azonban nem volt.

 

Második félidő


A második játékrészben a gólgyártást Nagy Laci kezdte meg, de hamar becsatlakoztak mellé honfitársai is. Indításból Császár Gábor volt eredményes (12-9), majd egy fölé lőtt büntető után a lengyelek jöttek fel két gólra. Putics Barna bombagólja kis híján szétszakította a hálót (13-10), Császár újabb találatának köszönhetően pedig négy gólra növeltük az előnyünket (15-11). Elképesztően magas színvonalon védekeztek a mieink, és rendkívül jó aránnyal lőttünk kapura is. Minden klappolt.


A második félidő már egy jóval pörgősebb játékképet mutatott, a lengyelek pedig a félidő felénél már nem igazán voltak partiban. Szöllősi Szabolcs beállása ismét üdítőnek bizonyult, hiszen a beállós ismét ontotta a gólokat, a helyzetkihasználása pedig ugyancsak makulátlan volt. A 17. percben egyébként már hat góllal vezetett Mocsai Lajos gárdája, amely előnyünket ettől kezdve nem fenyegette veszély. A lengyelek rendre hibáztak, Mikler teljesítménye pedig elrettentő példaként szolgálhatott számukra, hiszen a magyar hálóőr a végsőkig remek formában volt.


A 25. percben Mocsai Tamás járult hozzá újabb góljával a terméshez (25-18), majd Császár és Szöllősi villogtak még a végén. A végeredmény 27-19, amely nagyarányú győzelem egyértelműen a kiválóan felépített csapatjátéknak volt köszönhető, illetve annak, hogy a második félidőben a magyar játékosok elhitték, hogy nem a végjátékban kell megnyerni a meccset, nem az apróságok fognak dönteni. Elébe mentek a dolgoknak, és ők csinálták jól. Gratulálunk! Jöhetnek a dánok!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés