Apróságok döntöttek

Justin Rose a végjátékban túl sokat hibázott, így a fényes debütálás elmaradt. Jamie Donaldson azonban okosan ütögetett, így a nap végén ő emelhetett kupát a magasba. A walesi ezzel megszerezte karrierje második European Tour címét.

Justin Rose a végjátékban túl sokat hibázott, így a fényes debütálás elmaradt. Jamie Donaldson azonban okosan ütögetett, így a nap végén ő emelhetett kupát a magasba. A walesi ezzel megszerezte karrierje második European Tour címét.


Justin Rose-nak állt a zászló, hiszen egész héten ő vezetett az idei Abu Dhabi HSBC Golf Championshipen. Magabiztosan játszott, nem remegett meg a keze, ám a vasárnapi teher túl erősnek bizonyult. A brit kétütéses előnnyel vághatott neki a zárónapnak, ám három bogey-ja és az utolsó szakasznál elhibázott birdie puttja megpecsételte a sorsát. Kollégája, Jamie Donaldson azonban olyannyira felszívta magát, hogy a tabella éléig nem volt megállás.


A brit golfozó a 11-es szakasznál már elvesztette vezető pozícióját, és bár jó néhány alkalmat teremtett magának a felzárkózásra, a playoff lehetősége végül elmaradt. De így volt ezzel Thorbjorn Olesen is, aki ugyancsak egyetlen ütéssel végzett Donaldson mögött. Ketten tehát hoppon maradtak, míg a walesi okos játékának köszönhetően ünnepelhetett. Donaldsonnak egyébként ez volt karrierje második European Tour győzelme (az elsőt még tavaly júliusban, a The Irish Openen szerezte).


A 37 éves játékos így nyilatkozott a nap végén: „Jelenleg ez egy elég szürreális helyzet számomra. Egész héten jól teljesítettem, de nagyon izgultam, hogy az utolsó szakaszoknál ne rontsak nagyot. Nagyon boldog vagyok, hogy most itt állhatok ezzel a trófeával a kezemben.” A mezőnyben féltávig ott volt a világelső Rory McIlroy és Tiger Woods is, ám ők kidőltek a sorból, amit Donaldson is alig tudott elhinni. „Szerdán részt vettem a pro-am-en, és akkor úgy véltem, hogy ez a pálya túlságosan nehéz. Úgy számoltam, hogy ha egy tisztes finist tudok produkálni, azzal maximálisan elégedett leszek. Az, hogy itt állhatok ezzel a kupával a kezemben, egyszerűen őrület.” – tette hozzá a bajnok.


A torna talán legnagyobb vesztese Rose így nyilatkozott vasárnap: „A mai nap minden kétséget kizáróan nagyon nehéz volt. Valamilyen oknál fogva, ma nagyon nehéz volt látni a break-eket az első 9-en, de aztán összeszedtem magam, és azt hittem, hogy versenyző üzemmódba tudok kapcsolni. Nem követtem el sok hibát és ezért kár is emésztenem magam.” Csüggedni tehát nincs ok, és valóban egy megpróbáltatásokkal teli héten vagyunk túl, de reméljük, hogy még sok ilyen izgalmas tornában lesz részünk ebben az esztendőben, ahol néhány perc/óra alatt borulhat minden.


Az első tehát Jamie Donaldson lett -14-gyel, míg Justin Rose és Olesen -13-mal zárta a tornát. A portugál Ricardo Santos -11-es eredménnyel vonulhatott le a pályáról, Joos Luiten, Martin Kaymer és David Howell pedig -9-cel. Jason Dufner és Anders Hansen -8-cal finiselt, Matteo Manassero és Padraig Harrington pedig -5-tel. A teljes leaderboard az alábbi linken érhető el.

Forrás: europeantour.com


Abu Dhabi HSBC Golf Championship


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés