Félidőben Rose vezet

Izgalmasan alakul az idei Abu Dhabi HSBC Golf Championship. Justin Rose magabiztosan játszik, míg a világelső Rory McIlroy, valamint a második helyen álló Tiger Woods nem jutott cut-ba. Lesznek még itt érdekességek, annyi biztos.

Izgalmasan alakul az idei Abu Dhabi HSBC Golf Championship. Justin Rose magabiztosan játszik, míg a világelső Rory McIlroy, valamint a második helyen álló Tiger Woods nem jutott cut-ba. Lesznek még itt érdekességek, annyi biztos.


Tiger Woods
ezen a héten nem tudott értékelhetőt nyújtani, és bár az első nap kevésbé volt tragikus, a második egyértelműen kudarc volt (főleg a bozótharcos rész). Az amerikai +3-as eredménnyel fejezte be a versenyt, ami nem volt elég a hétvégére való kvalifikációhoz. A világranglista másodikja tehát nem kezdi valami fényesen az évet. Hasonló cipőben jár Rory McIlroy is, akinek kifejezetten rosszul ment a játék keleten. Az északír játékos +6-tal inthetett búcsút a tornának, ami azért elég nagy meglepetés. Ahogyan az is, hogy egyszer még a közönséget is célba vette. Szintén nem folytathatja tovább a szereplését Paul McGinley, Francesco Molinari és Darren Clarke sem.


Ott van viszont Justin Rose, aki kiválóan menetel az idei Abu Dhabi HSBC Golf Championship elnevezésű versenyen. A brit golfozó az első napon is már csupa szépet mutatott magából, dacára annak, hogy az egész tornát egy bogey-val kezdte. Pénteken is érkezett ugyan egy bogey, de összességében egy eredményes 69-es kört produkált, amivel meg is tartotta vezető pozícióját. A neve mellett félidőben -8 található, ám közel sem lehet nyugodt, hiszen rengetegen loholnak még mögötte, akik ugyanolyan elszántsággal igyekeznek felérni a csúcsra.


A 32 éves brit, aki jelenleg az ötödik a világranglistán, így nyilatkozott pénteken: „Úgy éreztem, hogy a játékom határozottan összeállt. Amikor tökéletesen tudod kontrollálni a távolságokat, akkor azt is tudod, hogy a swingeddel sincsen gond. Úgy gondoltam, hogy ez a teljesítményem elég lesz ahhoz, hogy szinten tartsam magam. Voltak azért furcsa távolságok a pályán, amikor tudtam, hogy muszáj nyugodtnak lennem.” A hétvégén már egyre inkább ott lebeghet a játékosok előtt a győzelem esélye, és talán a feszültség is fokozódni fog, és bízzunk benne, hogy minél több golfozó akar majd a végjátékban vezető szerepet magának.


A második helyen, -7-es eredménnyel Jamie Donaldson, Thorbjorn Olesen, valamint Gonzalo Fernandez-Castaño áll, akiket valóban csak egy hajszál választ el a vezető pozíciótól. A holland Joost Luiten és a dél-afrikai Garth Mulroy ugyancsak versenyben vannak még, hiszen -5-ös eredménynél tartanak, és semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk Jason Dufnerről, Henrik Stensonról és Martin Kaymerről sem, akik -4-nél járnak.

Forrás: europeantour.com



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés