McIlroy a Nike-hoz igazolt

A napokban bejelentették, hogy mostantól Rory McIlroy a Nike csoport tagja, vagyis a jelenlegi világelső a cég új arca, ami azt is jelenti egyben, hogy a sportolónak kizárólag a Nike által forgalmazott felszerelést lehet használnia. Ez okozhat némi bonyodalmat.

A napokban bejelentették, hogy mostantól Rory McIlroy a Nike csoport tagja, vagyis a jelenlegi világelső a cég új arca, ami azt is jelenti egyben, hogy a sportolónak kizárólag a Nike által forgalmazott felszerelést lehet használnia. Ez okozhat némi bonyodalmat.


„Rengeteg oka volt annak, hogy a Nike-ot választottam. Ez egy olyan cég és egy olyan márka, amely valóban illik hozzám. Sportos, fiatalos és rendkívül innovatív. Elkötelezettek afelé, hogy a legjobbak legyenek, ahogyan én is. Azzal, hogy aláírtam a Nike-hoz, egy lépéssel közelebb kerültem az álmaim megvalósításához.” – nyilatkozta a napokban Rory McIlroy, aki mostantól a Nike cégcsoport friss arca és ügyfele egyben.

Indokolt mosoly


A Nike Golf elnöke, Cindy Davis így nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: „A cég történetében, Rory érkezése történelmi jelentőségű.” Már csak azért is, hiszen a szerződése mellett eltörpül annak az ingatlannak a megvétele, amit a sportoló nemrégiben előirányzott (10.9 millió dollár). Rory a csatlakozással olyan hírességek nyomdokaiba lép majd, mint Roger Federer, Wayne Rooney, Phil Knight és persze a konkurencia, Tiger Woods.


Az új felszerelések használata előírás természetesen, amivel azonban meggyűlhet a baja a versenyzőnek. A teljes átállás már több golfozónál kritikusnak bizonyult, gondoljunk csak a németek kiválóságára, Martin Kaymerre, vagy éppen Jim Furykre. Mindkét golfozónak több mint egy évébe tellett, míg hozzászoktak az új ütőkhöz. Az északír egyik legjobb barátja, Graeme McDowell azonban rendkívül bizakodó: „Rory valószínűleg akkor is nyerne, ha egy lapáttal végezné el a kezdőütést.” Friends will be friends.

Közelben a jövő?


Maga az érintett ezeket tette hozzá: „Ismertek, nem szoktam túlbonyolítani a dolgokat. Nem érzem magam lesújtva attól, hogy megváltozik a felszerelésem. Őszintén szólva, ez csak egy kicsi változtatás. Elég őrült időszakon vagyok túl, ez igaz. De ahelyett, hogy nyomás alatt érezném magam, inkább megkönnyebbültem. Végre minden a helyére került, és teljes erővel koncentrálhatok a golfra.” Immáron tehát a Nike mindkét golfos nagyágyút birtokolja, ami azért nem semmi.


McIlroy felszerelése:

DRIVER: Nike VR_S Covert (9.5°)
FAIRWAY WOODS: Nike VR Limited Edition (15°, 19°)
IRONS: Nike VR Pro Blades (3-PW)
WEDGES: Nike VR Pro (54°, 60°)
PUTTER: Nike Method 006 prototype
BALL: Nike 20XI X 

Forrás: golf.com

A bejelentés után nem sokkal pedig egy humoros reklám is megjelent, amelyben Rory és Tiger együtt ütögetnek – természetesen Nike ütőkkel -. Íme, a videó.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés