Osztálykülönbség

A szombati sima Egyiptom elleni mérkőzés után a legkönnyebbnek ígérkező összecsapás következett. A papíron egyszerű mérkőzésen csak a fiúkon múlt, hogy ezt milyen arányban váltják valóra Ausztrália ellen.

A szombati sima Egyiptom elleni mérkőzés után a legkönnyebbnek ígérkező összecsapás következett. A papíron egyszerű mérkőzésen csak a fiúkon múlt, hogy ezt milyen arányban váltják valóra Ausztrália ellen.

 

Mocsai Lajos a mérkőzést főként az eddig mellőzött játékosnak szánta, hogy mindenki formába lendülhessen. Ennek megfelelően Krivokapics lövésével meg is kezdtük a gólgyártást, majd egy ausztrál találat után Lékai volt eredményes. A hatodik percre fordulva már 4:1 volt az állás a mieink javára. A következő percek játéka nem volt nagyon lendületes, de a mieink így is simán növelték az előnyüket. Az ausztrál fal szinte semmilyen ellenállást nem mutatott, így a 10. percben már 7:2-re vezettek a fiúk.

A 12. percben, 8:2-es állásnál az ellenfél edzője időt is kért, mivel csapata elképzelés nélkül támadott. Ez nem hozott sok eredményt, hiszen Lékai, majd Ancsin révén már hét találattal vezetett csapatunk. A 19. percben emberhátrányba kerültünk, melyet rögtön gólra is váltott az ausztrál együttes, azonban erre Lékai rögtön válaszolt. A tízgólos különbség két perccel később alakult ki, miután kiegészültünk. A játékrész végére tizennégy találatra duzzadt a különbség. 20:6

A második játékrészt a mieink kezdték és egy hetessel Krivokapics kezdte a gólgyártást, akárcsak fél órával korábban. Szövetségi kapitányunk a második játékrészre beküldött három alapembert, hogy ne zökkenjenek ki a ritmusból. Közülük először Császár talált a hálóba. Öt perc elteltével ismét betaláltak az ausztrálok, de a különbség ekkor már 18 gól volt. Három perccel később Szöllősi gólja után már húszra nőtt a differencia.

A félidő eddig eltelt időszakában ellenfelünk még kevésbé tudott gondot okozni a mieinknek, így gyakorlatilag bármit megtehettek a magyarok. 15 perc elteltével Zubai is betalált, így már huszonnégy egység volt a két csapat között, amit Iváncsik Gergő gyorsan megtoldott eggyel. Ezt már nem tudta elfogadni a kenguruk szövetégi kapitánya és időt kért.

Ezt viszont két Ausztrál gól követett, utóbbi ráadásul emberhátrányból született. Tíz perccel a vége előtt továbbra is hatalmas volt a különbség, de a negyvenedik gól nem akart megszületni. Viszont erre nem kellett olyan sokat várni, hiszen három perccel a vége előtt Harsányi révén megszületett a várva-várt találat. A különbség végül harmincnál állt meg. 43:13

Csapatunk megérdemelten győzött az ausztrálok ellen, akiknek a részvétel is óriási eredmény. Szövetségi kapitányunk mindenkit csak annyit szerepeltetett, amennyit tervezett, így mindenki játékban maradt.

Forrás: zsiraf.hu

 

Fotó: MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés