Egy újonc lett a bajnok

Ezt a versenyt biztosan nem fogja elfelejteni Russell Henley, ugyanis amióta néhány hónapja megkapta a startjelzést, azonnal egy győzelemmel debütált a profik között. A játékos ráadásul három ütéssel nyert Hawaiin.

Ezt a versenyt biztosan nem fogja elfelejteni Russell Henley, ugyanis amióta néhány hónapja megkapta a startjelzést, azonnal egy győzelemmel debütált a profik között. A játékos ráadásul három ütéssel nyert Hawaiin.

 


Sokáig az volt a kérdés, hogy a két újonc közül melyiknek sikerül majd bevenni a Waialae pályáját a PGA Tour második hivatalos tornáján. A nagy küzdelem Scott Langley és Russell Henley között zajlott, és lassacskán biztosra vehettük, hogy vasárnap mindenképpen újonc bajnokot avathatunk majd. És nem is tévedtünk.


Az idei Sony Open már jóval kedvezőbb időjárási körülmények között zajlott, mint az egy héttel korábbi verseny, és a játékosoknak többször is sikerült valóban szemkápráztató mozdulatokat bemutatni. A vasárnapi játéknapon azonban kettejük közül már csak Henley maradt versenyben, miután Langley nem igazán találta a helyét a pályán. A döntő összecsapás végeredményben Henley és Tim Clark között zajlott.

Russell Henley


Henley egyszerűen képtelen volt hibázni a zárónapon. Egyetlen bogey-t ütött csak be, és ami még elképesztőbb, hogy az utolsó öt szakaszt mind birdie-re hozta. Ez azért valóban nem semmi. A fiatalnak nem remegett meg a keze, hanem magabiztosan menetelt végig a pályán. A neve mellett a nap végén -24-et láthattunk, ami bőven elég volt ahhoz, hogy a nap végén az ő nyakába akasszák a füzért. Clark sem menetelt rosszul, ám a dél-afrikai akkora hátrányt halmozott fel a torna elején, amit egy kiváló 63-as körrel sem tudott kompenzálni. Ő -21-es eredménnyel zárta a tornát.


A harmadik helyet végül két játékosnak sikerült megkaparintania: Scott Langley-nek és Charles Howell III-nek. Ők -17-tel végeztek Hawaiin, míg Matt Kuchar -16-tal. Jeff Overton -15-öt véshetett fel a neve mellé vasárnap délután, Pat Perez pedig -14-et. Webb Simpson végül beragadt -11-nél, Keegan Bradley pedig -6-tal fejezte be a versenyt. Az ifjú bajnok a nap végén pedig elárulta, hogy mi az abszolút célja az idei szezonban.


„Egész életemben az volt a célom, hogy kvalifikáljam magam a Mastersre. Most egyszerűen nem jutok szóhoz.” – nyilatkozta vasárnap Henley. A többi játékos pedig rendkívül elismerően nyilatkozott a fiatallal kapcsolatban, és többen egyenesen fenoménként beszéltek róla. Csak így tovább, fiatalok!

Forrás: golf.com


Russell Henley, Sony Open, 4. kör


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés