Az otthon melege

Kevésen múlott, ám a tapasztalt dél-afrikai játékos összeszedte minden tudását, és az idei Volvo Golf Champions zárónapján rendesen odatette magát. Louis Oosthuizen végül egyetlen ütéssel győzött Scott Jamieson előtt.

Kevésen múlott, ám a tapasztalt dél-afrikai játékos összeszedte minden tudását, és az idei Volvo Golf Champions zárónapján rendesen odatette magát. Louis Oosthuizen végül egyetlen ütéssel győzött Scott Jamieson előtt.


Nem volt egyszerű dolga Louis Oosthuizennek, mivel ötütéses hátrányból kezdte meg a zárónapi megmérettetéseket az idei Volvo Golf Champions-ön. A tapasztalt játékost azonban nem kellett féltenünk, mivel az első ütéstől az utolsóig tudta, hogy mi forog kockán. Így volt ezzel Scott Jamieson is, ám a kezdeti szakaszoknál egy dupla bogey gátolta céljai elérésében, és ezt a hibát a nap végéig nem tudta eredményesen kijavítani.

Louis Oosthuizen


A hazai pályán teljesítő Oosthuizen ezzel a győzelmével megszerezte karrierje hatodik European Tour címét, és nem kevesebb, mint 350.000 eurót tehetett zsebre, amiért meg is dolgozott a golfozó. Hátrányát hamar ledolgozta a játékos, és egy kiváló 66-os körrel zárta a tornát, amit fő üldözője, Jamieson nem tudott befogni, így meg kellett elégednie a második hellyel. A 29 éves golfozó azonban egyáltalán nem volt csalódott.


„Louis egy major bajnok, tehát tőle nem szégyen kikapni. Mindent beleadtam kint a pályán, de sajnos ezúttal ez sem volt elég. Az a dupla bogey nagy csapás volt, és bár volt jó néhány lehetőségem, hogy kijavítsam ezt a hibát, nem jött össze.” – nyilatkozta vasárnap Jamieson. A friss bajnok pedig ezeket mondta a nap végén:
„Egy nagyszerű hét van mögöttem, rengeteg minden történt. Nagy munka volt a hátrányt ledolgozni, de jól játszottam ma, úgyhogy végülis megoldottam a feladatot.”


Jamieson már csak azért sem lehet elégedetlen, mivel egy nagyon szép, -15-ös eredménnyel zárta az idei Volvo Golf Champions-t, megszorongatott egy nagyágyút, és a 70. helyre lépett előre a világranglistán. Amennyiben márciusig be tud kerülni a legjobb 50-be, akkor pedig jegyet válthat a Mastersre, amivel egy régóta dédelgetett álma válna valóra. A harmadik helyet egyébként Thongchai Jaidee szerezte meg, aki -14-et ért el a tornán, Padraig Harrington pedig -12-t.

 
Volvo Golf Champions


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés