Újoncok harca

Mindenki meglepetésére, nem a nagy nevek villognak Hawaiin, hanem két 23 éves újonc, akik bizony beírhatják magukat a történelemkönyvekbe. Russell Henley és Scott Langley magabiztosan lépdel előre és még tovább.

Mindenki meglepetésére, nem a nagy nevek villognak Hawaiin, hanem két 23 éves újonc, akik bizony beírhatják magukat a történelemkönyvekbe. Russell Henley és Scott Langley magabiztosan lépdel előre és még tovább.


Ha minden jól megy, akkor vasárnap újonc bajnokot avathatunk a PGA Tour kötelékében. Persze, addig még elég sok golf van hátra, de Scott Langley és Russell Henley teljesítménye mindenképpen meggyőző. A két 23 éves golfozó az első naptól kezdve ott van a tűzközelben, és amint megérezték a győzelem hívogató szavát, nem hajlandók alább adni a lendületből, és ez így van rendjén.

Russell Henley


Felváltva vezették a tabellát az idei Sony Openen, szombatra azonban összeért, ami összetartozik. A két fiatal kifejezetten jól teljesített szombaton is, így mindkettejük neve mellett -17-et találhattunk a harmadik játéknap végén. Együtt küzdenek és együtt is örülnek a sikerüknek. Mindez egyébként azt jelenti, hogy nagy eséllyel pályáznak arra a serlegre, amit tavaly Johnson Wagner vehetett át egy méretes füzérrel a nyakában.


Az újoncokat -14-es eredménnyel Tim Clark követi, majd az ausztrál Scott Gardiner (-13), Charles Howell III (-13), Matt Jones (-12), Danny Lee (-12), Pat Perez (-12) és Chris Kirk (-12). Ők még belátható távolságban vannak, ám természetesen nem lehet megfeledkezni a nagyobb nevekről sem, akik a kellő pillanatban tudnak olyat előhúzni a kalapból, amire senki sem számított. Matt Kuchar -11-es eredménynél tart, Vijay Singh -8-nál, Keegan Bradley és Webb Simpson pedig -7-nél.

Scott Langley


Mindkét fiatal nagyon fegyelmezetten versenyzik Honolulun, és igyekeznek élvezni a játékot, és nem túlstresszelni magukat a jelen helyzet kapcsán. Langley például szombaton azt nyilatkozta, hogy a vegasi bukmékerek szerint nem ő az esélyesebb, így bízik benne, hogy valaki majd fogad rá, hogy egy kis pénzt csináljon a fogadónak. Ilyen az egészséges önbizalom. Emellett hozzátette, hogy ez a hét már így is egy fantasztikus élmény számára, és nem igazán törődik azzal, hogy nyer vagy veszít. Azért, mégsem olyan mindegy, valljuk be.


Forrás: golf.com



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés