Sima győzelem Egyiptom ellen

Remek formában vannak a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai, akik a spanyolországi világbajnokságot sima győzelemmel kezdték, miután 32-23-ra legyőzték az egyiptomi válogatottat.

Remek formában vannak a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai, akik a spanyolországi világbajnokságot sima győzelemmel kezdték, miután 32-23-ra legyőzték az egyiptomi válogatottat.

 


Valljuk be, nem volt nehéz dolga Mocsai Lajosnak, hiszen a kezdőhatosunk rögtön az első percekben bebizonyította, hogy van keresnivalója a pályán. A magyar csapat végig a kezében tartotta a mérkőzést, így nem volt kérdés, hogy megnyerjük ezt az összecsapást, ami alapvető elvárás volt azért a válogatottal szemben. Nézzük, mi is történt a két félidő alatt.


1. félidő
A mérkőzés a rendkívül jó formában lévő Mikler Roland védésével kezdődött, majd Nagy László szerezte meg a vezetést a magyar csapat számára, és meg sem álltunk 4-0-ig. A kezdőben helyet kapó Nagy Kornél ambiciózusán játszott és bátran vállalkozott betörésekkel, amiknek meg is lett az eredménye. Harsányi Gergely a jobb szélen nyújtott kiemelkedőt, az egyiptomi válogatott pedig kicsit indiszponáltan kezdett. Először egy büntetőből, majd pedig egy védelmi hibát kihasználva zárkózott fel az ellenfél, ám Harsányi ismét büntetett, mégpedig egy szép lefordulásból. (5-2)


A magyar csapat könnyedén lőtte a gólokat, az egyiptomiak viszont nem kívántak leszakadni, így a nyakunkban lihegtek egészen a 15. percig, amikor is Mocsai Lajos fiainak sikerült egy hatgólos előnyre szert tenni, a nézők pedig hátradőlhettek. Mikler védéseinek köszönhetően nem is nagyon tudtak az egyiptomiak feljebb kapaszkodni, a félidőt pedig egy rendkívül szép 17-9-es eredménnyel zártuk.

 

2. félidő
A második félidei gólgyártást Császár Gábor kezdte meg, ám az egyiptomiak gyorsan szereztek két gólt, ám nem aggódtunk, hiszen Lékai Máté és Iváncsik Gergő jóvoltából, 20-14-es állásnál is nyugodt szívritmussal szorongathattuk a sörünket a fotelban. A második játékrész 11. percében Császár büntetőből növelte a magyar csapat előnyét, ám ekkor az ellenfél megtáltosodni látszott, és azonnal bevágtak Mikler kapujába két gólt. (21-16) Minderre Harsányi válaszolt, ám ezt követően az egyiptomiak okos és helyenként szerencsés játékkal egy 3-0-s sorozatot teljesítettek, így feljöttek három gólra. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen a magyar fiúk nem húzták magukra az ellenfelet.


Mikler tartotta a csapatban a lelket, amit Zubai Szabolcs, Lékai és Mocsai Tamás szebbnél-szebb gólokkal hálált meg elől. 26-20-as eredménynél már elkönyvelhettük, hogy meglesz a meccs, amire ráerősített az egyiptomiak kihagyott hetese is. Császár ismét betalált, a magyar válogatott hálóőre pedig egymás után háromszor védett egy támadáson belül. Nem volt kérdés, hogy a csapat legjobbja Mikler. Az ellenfél az utolsó öt percben ugyan megpróbált még eredményes akciókat indítani, végül, kilenc góllal alulmaradtak a pirosban játszó magyar csapattal szemben.


Végeredmény: Magyarország – Egyiptom 32-23

Forrás: zsiraf.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés