Szürreális élmény

Az idei Sony Open már biztosan az újoncokról fog szólni, ám ez korántsem meglepő. A tehetséges fiatalok száma végtelen, és csak idő kérdése volt, hogy mikor bukkannak fel újabb nevek a palettán.

Az idei Sony Open már biztosan az újoncokról fog szólni, ám ez korántsem meglepő. A tehetséges fiatalok száma végtelen, és csak idő kérdése volt, hogy mikor bukkannak fel újabb nevek a palettán.


„Ez egy szürreális élmény számomra.” – nyilatkozta Russell Henley a Sony Open második játéknapját követően. Valóban meseszerű lehet a kialakult helyzet az újonc számára, aki csütörtökön még csak a második helyet ostromolta, ám péntekre átvette a vezetést Hawaiin, miután egy szép 63-as kört produkált, ismét. Henley nem ijedt meg a feladattól, és tette a dolgát a pályán, amit többen elismerő tekintettel néztek végig.


Henley neve mellett -14 található, vagyis két ütéssel vezet a másik újonc, Scott Langley előtt, aki pedig csütörtökön kápráztatta el a közönséget kiváló játékával. Langley így nyilatkozott a nap végén:
„Nem egyszerű jó kört teljesíteni, és ma talán egy kicsit lassan kezdtem a játékot. De nagyon örülök annak, hogy tudtam tartani a lépést Russellel, és a hátsó szakaszoknál sikerült jól teljesítenem.”


Az élen tehát két újonc, minimális különbséggel, a többiek pedig bizakodva, ám egy kicsit mégiscsak keserédes szájízzel figyelik a fiatalok térhódítását. Szintén -12-es állásnál van Scott Piercy, a nagyágyúnak számító Matt Kuchar pedig -11-nél tart két nap után. Utóbbi szinte csak a pályát és a körülményeket dicsérte tegnapi nyilatkozatában, és kiemelte azt is, hogy a hétvégén alacsony score-okra számít, így minden bizonnyal ennél is sűrűbb lesz majd a mezőny, ami még izgalmasabbá teheti a vasárnapi végjátékot.


Szomorú hír azonban, hogy Dustin Johnson – aki a múlt héten megszerezte idei első győzelmét a Kapalua pályáján – kénytelen volt elhagyni a verseny területét, és visszalépni. A hírek szerint az ok: influenza. Ha már a negatív részét vesszük a tornának, akkor megemlíthetjük, hogy idén nem jutott cutba többek között Zach Johnson, Kevin Na, Jonas Blixt, Chez Reavie és Davis Love III sem.

Forrás: golf.com


Wilson, 2. kör, 9-es szakasz, eagle


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés