Brúder jó jegyeket vár

December hónap egyik legolvasottabb cikke a Hungarian Golf portálon Brúder Balázsról szólt. A tavalyi év utolsó hónapjának legérdekesebb szereplőjét ezúttal egy januárban nagyon aktuális témával kerestük meg.

December hónap egyik legolvasottabb cikke a Hungarian Golf portálon Brúder Balázsról szólt. A tavalyi év utolsó hónapjának legérdekesebb szereplőjét ezúttal egy januárban nagyon aktuális témával kerestük meg.

Mint ilyenkor mindenki, vagy legalábbis az edzők és tanítványaik Brúder is külföldre készül. Természetesen egy kis szezon előtti bemelegítésről, egy kis edzőtáborozásról van szó.

Brúder Marbellát választotta úti céljául, ahol január 29. és március 10. között várja majd játékosait. A tanítványok heti csoportokban érkeznek, a szállás biztosítva van és Brúder tervei szerint egy hét alatt mindenkivel kipróbál néhány Marbella közeli pályát. A cél – mint év elején mindig - a formába való visszarázódás, a szezonra való felkészülés.

Brúder idén a már tavaly is kiemelkedően teljesítő tanítványaitól vár a legtöbbet. Greff Bálint és Holló Zsombor egymást követve az első két helyen végzett a 2012-es Junior Touron, edzőjük idén ismétlést vár tőlük. Eközben Jakobi Andris tavaly a Brúderrel végzett felkészülés után éppen csak lemaradt a Magyar Bajnokság elsőségről. Az edző idén győzelmet vár tőle.

Ha már beszélgettünk, szóba kerültek az edzésmódszerek is.

Brúder azt mondja, az elején mindig a szülőkkel kell tisztázni a célokat. Velük kell tisztázni, hogy mennyire gondolják komolyan gyermekük számára a golfot, hiszen hogyha a golfozópalánta hajlandóságot mutat és a szülők vállalják, hogy gyerekük versenyszerűen űzi a sportot, akkor már 9-10 éves kortól nagyon komoly edzésmunkát kell végezni. Itthonról még így is iszonyatosan nehéz eljutni valameddig. Az edző el is mondta, ami a profivá válást illeti, nagy százalékban teljesen egyet ért Sárközi Richárd véleményével.

Brúder egyébként tanítványaitól – a céloktól függetlenül – mindig elvárja, hogy az iskolában jó jegyeket szerezzenek, hogy a két fronton való teljesítés fejben megerősítse őket. Emellett viszont vallja, nem minden a tanuláson vagy az edzőn múlik. „Egy igazán jó játékost csak egy igazán jó klub tud kinevelni” – mondta. De ez már egy másik téma...


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés