Ian Poulter odaérhet

Óriási érdeklődés övezi a soron következő nagy volumenű golfversenyt, a WGC-HSBC Championst, amelynek egyik fő esélyesének Ian Poultert tartják. Számításba jöhet azonban még a címvédő Martin Kaymer, a rutinos Phil Mickelson, és a múlt héten serleget emelő Nick Watney is.

Óriási érdeklődés övezi a soron következő nagy volumenű golfversenyt, a WGC-HSBC Championst, amelynek egyik fő esélyesének Ian Poultert tartják. Számításba jöhet azonban még a címvédő Martin Kaymer, a rutinos Phil Mickelson, és a múlt héten serleget emelő Nick Watney is.

 

Megindultak a találgatások az ezen a héten esedékes, Kínában megrendezésre kerülő tornával, a WGC-HSBC Champions-szal kapcsolatban. A szakértők egyértelműen Ian Poultert tartják a verseny fő esélyesének, de azért adtak néhány voksot Phil Mickelsonnak (aki már elég rutinosan mozog az ilyen típusú versenyekben), valamint Nick Watney-nak is.

A címvédő, Martin Kaymer rendkívül elszánt, és lát esélyt a győzelemre. „Úgy gondolom, hogy a HSBC az én szerencsemalacom. Szeretem ezeket a tornákat, és elég jól is szerepelek ezeken a megmérettetéseken. Tavaly Abu Dhabiban sikerült nyernem, a novemberi WGC-HSBC Champions során pedig egy elképesztő hetet produkáltam és éltem át. Kis hátránynak gondolom, hogy egy másik pályán kell megpróbálnom megvédenem a címemet, de a 2009-es World Cup során megszerettem az Olazábal által tervezett létesítményt. Bízom benne, hogy itt is sikerül majd megvédenem ezt a presztízsértékű címet.” – nyilatkozta nemrégiben Kaymer. 

A korábbi világelső, Luke Donald pedig így fogalmazott a verseny előtt: „Nagyon csalódott voltam, hogy tavaly ki kellett hagynom ezt a verseny, de jó indokom volt a távolmaradásra, hiszen a kislányom megszületésénél ott kellett lennem. Remélem, hogy ez a torna ráirányítja a figyelmet erre a sportra ebben a régióban is, és döntő szerepe lehet az e heti eseményeknek a Race to Dubai, valamint a világranglista alakulásában is.”

A kétszeres HSBC bajnok Phil Mickelson pedig így összegzett: „Nagyon jó emlékeim vannak a WGC-HSBC Champions tornákkal kapcsolatban, és már nagyon várom az e heti megmérettetést. Szeretek olyan tornákon részt venni, ahol a világ minden tájáról érkeznek golfozók. Emellett pedig nagyon izgalmas látni, hogy az ázsiai és kínai régióban mekkora figyelmet kap ez a sport, és az emberek mennyire lelkesek a golfot illetően. Ugyan, két alkalommal már sikerült megszereznem ezt a címet, most egy teljesen új pályán játszunk majd, új kihívásokkal, így nem lesz meg az a helyzeti előnyöm, hogy a tapasztalataimból táplálkozzak majd.”

 

 

WGC-HSBC Champions - előzetes

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés