Ezért Rory a világelső

Rory McIlroy hétfőn bebizonyította, hogy nem véletlenül ő a világelső. Már márciusban (amikor először kaparintotta meg a címet) nyilvánvalóvá vált, hogy van potenciál a fiatalban, de tegnap rátett még egy lapáttal.

Rory McIlroy hétfőn bebizonyította, hogy nem véletlenül ő a világelső. Már márciusban (amikor először kaparintotta meg a címet) nyilvánvalóvá vált, hogy van potenciál a fiatalban, de tegnap rátett még egy lapáttal.

 

 

Nagy médiaérdeklődés fogadta a hétvégi BMW Masterst, ahol a jelenlegi világelső, Rory McIlroy is elindult, és kis híján a győzelmet is megszerezte, ám végül be kellett érnie a második hellyel. A fiatal északír golfozónak azonban pihennie kellett, mivel hétfőn várt rá egy ötödik kör, mégpedig a leghíresebb játékos ellenében.

Kínában rendezték meg a Duel at Jinsha Lake névre hallgató egynapos versenyt, ahol McIlroy ellenfele nem volt más, mint Tiger Woods. A két nagyformátumú golfozó először nézett farkasszemet egymással egy olyan egykörös, vagyis 18 szakaszos torna keretében, ahol minden csakis róluk szólt. Nem volt más a pályán, csakis ők. Az eredmény pedig hűen mutatja, hogy a generációk harcában azért nem kevés erő, és legfőképpen nem kevés bizonyítási vágy van.

A hétfői megmérettetésre mindketten készültek lélekben is, és mindketten úgy nyilatkoztak a versenynap előtt, hogy jó móka lesz ez, és biztosan szoros lesz a küzdelem. Nem tévedtek nagyot. Olyannyira nem, hogy ha egy hajszállal is, de McIlroy emelhette a magasba a fényes trófeát, miután egyetlen ütéssel megelőzte riválisát. Az északír egy 67-es kört produkált, és a beszámolók szerint rendkívül magabiztosan ragadott ütőt, és kifejezetten koncentráltan játszott. Egyetlen ütés. Ennyi lenne a különbség a két profi között?

„Nem volt egy átlagos hétfő a mai nap. Különleges élmény volt számomra, hogy ennyi ember kijött, hogy megnézzen minket. Ez nem történik meg mindennap. Amíg van lehetőségünk ilyen eseményeken részt venni, szerintem még élvezetesebbé tehetjük a golfot. Nem is nagyon szoktunk sűrűn egy-egy ellen játszani, ahogyan például az más sportoknál – például a tenisznél – megfigyelhető. De, tudják mit? Ha az elkövetkezendő 10-15 évben hagyománnyá tesszük ezt a fajta stílust, akkor meglesz bennünk a rivalizálás. Azt hiszem, az ilyen események nem a győzelemről, hanem a sport népszerűsítéséről szólnak, ami ebben a régióban amúgy is az első helyen szerepel.” – nyilatkozta tegnap Woods.

És hogyan vélekedett a hétfői eseményekkel kapcsolatban McIlroy? „Ez az esemény egy nagyon kellemes módja volt annak, hogy eltereljem a figyelmemet a vasárnap történtekről. Engedtem, hogy egy nyerhető, nagyszerű verseny kicsússzon a kezeim közül. Azzal, amit ma itt produkáltam, kicsit megkönnyítettem a magammal való elszámolást.”

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés