?Ha azt mondanám, a verés segít....?

Emlékeznek még augusztusban elindított sorozatunkra, miszerint végigkövetjük Hadfi Dániel, egykori Európa-bajnok cselgáncsozó golfos karrierjét? Ennek a rovatunknak a következő részével jelentkezünk így frissen hétfőn reggel.

Emlékeznek még augusztusban elindított sorozatunkra, miszerint végigkövetjük Hadfi Dániel, egykori Európa-bajnok cselgáncsozó golfos karrierjét? Ennek a rovatunknak a következő részével jelentkezünk így frissen hétfőn reggel.

 

Mint tudjuk, Hadfit Balogh László golfedző, egykori atléta vette szárnyai alá, aki rendszeresen tájékoztat is minket az újonc golfozó teljesítményéről. Balogh most egyből egy jó hírrel kezdett.

 

„Dani múlt héten is megdöntötte egyéni pályacsúcsát. Ezúttal Kisorosziban játszott +23-at” – mondta.

 

„Azt gondolom, a puttjai a legerősebbek. A swingjei most már hibriddel is elég stabilak, és folyamatosan megy lejjebb a score-ja. Amikor elkezdtünk gyakorolni hibriddel, kicsit úgy tűnt, hogy Dani megtorpan. Vassal már jól ütött, de amikor a hibridet a kezébe vette, teljesen mást csinált. Mintha mindent elfelejtett volna, ami a swingjében addig jó volt. Úgy tűnt, hogy fejben nem tud eléggé odafigyelni, de szerencsére már túllendültünk ezen a problémán. Remélem, a driverrel nem lesz hasonló a helyzet” – mesélt Balogh az elmúlt egy hónap legnagyobb kihívásáról, miközben arról is beszélt, hogy Dani fejlődése egyelőre töretlen.

 

„Fél év után abszolút látszik, hogy Dani egy másik sportban már megjárta a világ elitjét. Minden egyes edzésen látszik rajta a lelkiismeretesség, a hihetetlen alázat és az akarat, hogy ő tényleg golfozó akar lenni. Annyira hallgat az edzői tanácsokra, hogy ha azt mondanám neki, hogy most hátba váglak háromszor a hetes vassal, és attól jó lesz a swinged, engedné, hogy megcsináljam” – viccelődött Balogh, majd hozzátette: „Tudjuk persze, hogy lesz még gödör, de a fejlődés most töretlen.”

 

Az edző lelkesedése játékosa irányába akkor sem hagyott alább, amikor a negatívumokról kérdeztük. Mondjuk érthető, hiszen egyszerűen negatívumok sincsenek. Balogh elmondása szerint ugyanis nincsen komoly kérdőjel jelenleg Hadfi Dániel játékában, egyedül a hibrid ütések gyakorlásának elején tartott egy kis mentális problémától, de mint már tudjuk, ezen is hamar túlléptek.

 

Az edző korábban nagyon bölcsen nyilatkozta, hogy lesznek még hullámvölgyek, és biztosan lesz egy-két gödör is, de ebben a pillanatban Hadfi tényleg megállíthatatlannak látszik. Úgy hasít előre a golfsportban, mint ahogyan régen ellenfeleit a földre vitte. Határozottan, keményen. A cselgáncs EB döntőjén 2007-ben például egy orosszal kellett elbánnia, akkor most sem egy hibrid, sem egy driver nem állhatja útját.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés