A Fradi egyszerűen verhetetlen

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így a vendég svéd Sävehof legyőzését követően a csoportküzdelmek felénél százszázalékos mérleggel vezeti a csoportját.

Harmadik mérkőzését is megnyerte a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így a vendég svéd Sävehof legyőzését követően a csoportküzdelmek felénél százszázalékos mérleggel vezeti a csoportját.


Női BL, 3. forduló, C csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Sävehof (svéd) 31-28 (15-16)
gól: Szucsánszki 9, Tomori 7, Szamoránsky 4, Kovacsicz 3, Cifra 3, Vérten 3, Zácsik 1, Szekerczés 1, illetve Roberts 10, Oden 4, Alm 3, Tegstedt 3, Fogelström 2, Sand 2, Jenssen 1, Blohm 1, Karlsson 1, Wikensten 1

Az FTC ezt megelőzően bravúros győzelmet aratott az orosz Dinamo Volgograd otthonában, majd egy hete a 2011-es BL-győztes Larvikot sikerült legyőznie - igaz, a hazai bajnokságban három napja pontot hagyott Dunaújvárosban -, most pedig az eddig pont nélküli Sävehof várt Elek Gábor vezetőedző együttesére.


Jól kezdett a hazai csapat, elhúzott 5-3-ra. Ezután - amikor hamar meg lehetett volna roppantani az ellenfelet - kimaradt egy hétméteres, a svédek pedig sorozatban háromszor voltak eredményesek, amire Elek időt kért. Újabb két bekapott gól után Szucsánszki hatperces gólcsendet tört meg, majd 9-7-es vezetésénél a Sävehof kért időt. Lendületbe jött az FTC, Vérten sikeres ejtésével a 17. percben 9-9-re módosult az állás, és kisvártatva fordítani is sikerült. Nem törtek meg azonban a svédek, visszavették a vezetést, és a sokgólos első félidő végén ők vonulhattak el előnnyel pihenőre.


A szünet után gyorsan fordított a magyar csapat, de Tomori kiállítása alatt megint változott a helyzet, és újból rohanni kellett az eredmény után. Emberelőnyben a 44. percben sikerült utolérni, majd megelőzni a Sävehofot, de izgalmasnak ígérkezett a záró negyedóra, már csak azért is, mert Zácsik, az FTC egyik erőssége fájlalta a vállát. Tíz perccel a vége előtt, 25-25-nél időt kért a svédek edzője, ennek nyomán ismét vezetéshez jutott az északi csapat, ezután viszont kettős emberhátrányba került. Elek próbálta rendezni a sorokat, együttese 27-26-ra átvette a vezetést. Szucsánszki jó megmozdulásaival 30-28-ra módosult az állás, pedig Tomorit megint kiküldték. Az utolsó percben már nem volt hiba, de így is a vártnál nehezebben tartotta otthon a két pontot a Ferencváros. A két csapat jövő vasárnap a Göteborg mellett fekvő Partillében újra megmérkőzik egymással.


Vasárnap:
Dinamo Volgograd (orosz)-Larvik (norvég) 14.00
Az állás: 1. FTC 6 pont/3 mérkőzés, 2. Larvik 2/2 (63-59), 3. Dinamo Volgograd 2/2 (55-65), 4. Sävehof 0/3

B csoport:
Cluj (román)-Koprivnica (horvát) 19-20 (6-10)
Vasárnap:
Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 19.30
Az állás: 1. Győri Audi ETO KC 4 pont/2mérkőzés (54-44), 2. Koprivnica 4/3 (64-65), 3. Krim Ljubljana 2/2, 4. Cluj 0/3

Az első és második helyezett a középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be.


Forrás: MTI
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés