Gyakorlás és alázat

 Koplányi Tibor 2801 ponttal zárt az élen, a férfiak senior golfozók ranglistáján. Beszélt nekünk sikereiről, a mezőnyről, az eltelt egy évről, és arról, hogy mi várható a következőben.

Koplányi Tibor 2801 ponttal zárt az élen, a férfiak senior golfozók ranglistáján. Beszélt nekünk sikereiről, a mezőnyről, az eltelt egy évről, és arról, hogy mi várható a következőben.

 


Koplányi Tiborral, a férfi senior ranglista első helyezettjével, és a magyar senior válogatott büszke tagjával beszélgettünk, aki remek évet zárt maga mögött. Kérdeztük, hogy mi a titka a jó teljesítményének, és Koplányi választ is adott: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, és az ehhez szükséges alázat a játék felé. Elmondása szerint jobbá, stabilabbá vált az idei évben, ezt pedig leginkább annak köszönheti, hogy mindig nagyon kemény edzésmunkát végzett. Minél többet gyakorolt, annál jobbá vált. A versenyek előtti napokon általában három órát szokott gyakorolni, de a három-négy napos nagyversenyek előtt nem ritka az akár egy hetes folyamatos felkészülés sem. Koplányi főleg az egyenes ütését erősítette az elmúlt időszakban, úgy érzi, ha az megvan, már csak a távolságot kell belőni.


 Nagyon szerényen nyilatkozott nekünk a golfos. Idei első helyét szerencsésnek találja, úgy gondolja minden pontosan úgy alakult, hogy az ő sikerével érjen véget a szezon. A rengeteg versenyrészvétel is hozzásegítette a diadalhoz, hiszen 15 különböző megmérettetésen lépett pályára, így jócskán gyűjtötte a pontokat, amellett hogy a legfontosabb versenyeket megnyerte. Emellett vetélytársait is jó szavakkal illette, szerinte sokkal jobbak is lehettek volna, csak nem volt szerencséjük, vagy túlságosan elfáradtak.


 Jövőre valószínűleg nehezebb dolga lesz már, leginkább Vattay Antaltól, Jakobi Lászlótól és Dr. Takács Jánostól tart.
 A télre egyelőre nem tervez semmit, csak egy tunéziai utazást, és egy ottani edzőtáborbeli időtöltést, Dibusz Lászlóval. Viszont amint elkezd olvadni a hó, biztosak lehetünk benne, hogy újra beleveti magát a gyakorlásba.
 Talán lassan eljön egy edzővel való konzultálás ideje is, hiszen úgy érzi megakadt a fejlődésében, és labdái pontatlanok.


 Lányáról is kérdeztük, de úgy tűnik, ő most háttérbe helyezi a sportot, hiszen a családja mindennél fontosabb, s mint tudjuk, a golf rengeteg gyakorlást igényel, amelyet ő nem mindig tud beleszorítani az idejébe. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy Koplányi jövőre is megméretteti magát, és a várhatóan felerősödő mezőnynek hála biztos izgalmas idény vár ránk.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés