Rossz kezdés, briliáns folytatás

Peter Hanson nagyon is elkapta a fonalat pénteken, bár a kezdés nem indult jól. Egy bogey-val indított Kínában, azután viszont nem volt hiány a kiváló szereplésből.

Peter Hanson nagyon is elkapta a fonalat pénteken, bár a kezdés nem indult jól. Egy bogey-val indított Kínában, azután viszont nem volt hiány a kiváló szereplésből.

 


Peter Hanson kezdi egyre jobban érezni magát Kínában, ahol a European Tour keretében, a golfozók egy része a BMW Masters nevű tornán méretteti meg magát. Az első napon Jamie Donaldson bűvölte el a közönséget, de ő tegnap összeroppant, és a 74-es körének köszönhetően visszaesett a tabellán.


A svéd golfozó azonban éppen ellenkezőleg. Hanson pénteken találta meg a formáját, és bár egy bogey-val indított a Lake Malaren pályáján, utána nem volt megállás. A játékos egy kiegyensúlyozott 64-es kört produkált, amivel azonnal felugrott a tabella élére. A neve mellett -14 szerepel, amely azonban csak kétütéses előnyt jelent a világelső Rory McIlroy-jal szemben.


„Hihetetlen, hogy milyen sok jó kör állt össze azután, hogy egy bogey-t ütöttem rögtön a legelső szakaszon. Nagyon lágy a green, minden tökéletes, szóval itt nem nehéz alacsony score-t ütni. Örülök annak, ahogy eddig teljesítettem a versenyen, és tudom, hogy nehéz lesz a világelső ellen játszani egy olyan pályán, amit Rory kifejezetten imád. Tavaly már nyert itt. A legjobbamat kell majd nyújtanom.” – nyilatkozta tegnap a svéd.


Az élmezőnyhöz tartozik még Robert Karlsson, akinek a neve mellett -9 szerepel két napot követően, valamint Shane Lowry, Justin Rose, Alexander Noren és azért Jamie Donaldson is, hiszen ők -8-nál tartanak. Luke Donald -7-es eredménnyel kezdheti majd meg a hétvégét, akárcsak a németek kiválósága, Martin Kaymer.


A második játéknap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés