Az apaság az első

Tiger Woods ezen a héten Malajziában teszi majd magát próbára, de korábban egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy erősen kételkedik abban, hogy beéri majd a 18 major győzelemmel bíró Jack Nicklaust.

Tiger Woods ezen a héten Malajziában teszi majd magát próbára, de korábban egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy erősen kételkedik abban, hogy beéri majd a 18 major győzelemmel bíró Jack Nicklaust.

 


Tiger Woods jelenleg 14 major győzelemnél tart, ám korábban azt sem tartották elképzelhetetlennek, hogy beéri majd a nagy óriást, Jack Nicklaust, aki karrierje során 18-at gyűjtött össze ezekből. A 2009-es események óta azonban megingott a szakértők bizalma, és talán a golfozóé is. Persze, azóta az amerikai mintha ismét magára talált volna (vagy úton van afelé), de azért maradtak még kétségek, benne is.


„Abszolút voltak olyan időszakaim, amikor jócskán veszítettem a magabiztosságomból. Ez mindenkivel előfordul. Túl vagyok olyan periódusokon, amikor nem mentek jól az ütések, nem ment a chippelés sem, a puttolásokról ne is beszélve. Tudtam, hogy mire vagyok képes, de olykor, egyszerűen ez nem jut felszínre. Ilyenkor pedig még keményebben kell dolgozni. Én is ezt tettem. Kimentem a range-re, a pályára és tettem a dolgom, és megpróbáltam egyensúlyt vinni az életembe minden téren. Ha versenyhelyzetben hasonló szituációba kerülök, már tudom, hogyan kell kijönni az ilyen típusú gödörből.” – nyilatkozta Woods.


Amikor pedig azt kérdezték a korábbi világelsőtől, hogy mekkora prioritást élvez az, hogy megdöntse (vagy beérje) Nicklaus rekordját, így válaszolt:
„Vannak dolgok az életben, amik sokkal fontosabbak, és ezek közé tartozik az apaság is. A golf mindig is előkelő helyen szerepelt az életemben, de a család mindig is az első volt. Ez pedig azóta sem változott. Természetesen, szeretnék versenyeket nyerni. Persze, szeretném megdönteni Jack rekordját. Ezek olyan célok, amiket szeretnék majd elérni a karrierem során. A legfontosabb azonban az, hogy a legjobb apja legyek a gyerekeimnek.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés