Pont Így terveztük!

Egy csodálatos nyári hétvégénk volt tele versenyekkel az ősz végén! A naptár szerint hamarosan itt a november és a téli időszámítás, de napközben most ezt elfelejtette velünk az időjárás. Nyarat idéző 22-25 C°-os meleg volt, bár a reggeli és esti órákban azért érezni lehetett a nyár végét, a hidegebb, reggel a ködös idővel – így összefoglalóan talán egy téli ciprusi, spanyolországi vagy tunéziai táborozásra emlékeztetett az időjárás. 

Egy csodálatos nyári hétvégénk volt tele versenyekkel az ősz végén! A naptár szerint hamarosan itt a november és a téli időszámítás, de napközben most ezt elfelejtette velünk az időjárás. Nyarat idéző 22-25 C°-os meleg volt, bár a reggeli és esti órákban azért érezni lehetett a nyár végét, a hidegebb, reggel a ködös idővel – így összefoglalóan talán egy téli ciprusi, spanyolországi vagy tunéziai táborozásra emlékeztetett az időjárás. 

Szombaton, a TeleTrade Consulting jóvoltából, Magyarországon mindezidáig a legnagyobb díjakért folyt a küzdelem a St.Lőrinc Golf Clubban, az összedíjazása elérte az 1.000.000 Ft-ot !

Sajnálatos módon csak egy családias küzdelem folyt a díjakért mind az amatőr, mind a profi kategóriában. Régi, kezdeti időket emlékeztető nevezői létszám gyűlt össze, pedig a nyilvántartás szerint legalább 22 egynéhány pro van Magyarországon amelyből mindössze 3 jelent meg…


Egy kellemes játék volt 18 lyukon, speciális szabályokkal, hiszen az átfogó javítás alatt álló 9-es szakaszunk a profiknak Par 5-ös, míg az amatőröknek Par 4-es szakasz lett, ideiglenesen.
A profik közül Hahn Roland nyerte a versenyt 72 ütéssel és 1500 USD-vel (
330.000 Ft) lett gazdagabb. Az amatőrök között induló Gearoid OSullivan a kategóriájában ismét jeleskedett és egy a téli időszakban kitűnően felhasználható 100.000 Ft értékű forex elméleti és gyakorlati képzésen megszerzett tudással, akár gondoskodhat is előre a nyugdíjáról, sikeres traderként…

Tavasszal újra nekifutunk !

Bugyogott a forró víz Hencsén !

Hencsén megtartott (meleg forrás) kupánkra már fél száz induló gyűlt össze. Sokan választották a kirándulást ezen a szép, nyarat idéző hétvégén. Sokan jöttek családostul, több napra is.
Fábián László öttusa világbajnokunk és nem utolsó sorban SLGC klubtagunk is eljött családjával, látogatóba. Többen is maradtak, volt aki két éjszakát is eltöltött itt. 

A pálya hozta az elvárásokat, igen, az elütők kivételével szinte tökéletes állapotban volt. 
Sokakat meglepett a szakaszok hossza, de már csak ilyen egy valódi championship  szakaszhosszakkal készülő versenypálya, de a nőkkel és a szeniorokkal azért elnéző…
Tény, hogy a hozzá kapcsolódó nedves fű, jól guruló, cseles greenek tovább nehezítették a jó score-ok begyűjtését. 


Volt „challenge” green is, ahol a greenkeeper megtréfálta a golfozókat a pin pozícióval és voltak, akik 5-öt, de akár 6-ot is gurítottak a már greenen lévő labdájukkal. 
Terülj, terülj asztalkám fogadta a helyi Oktogonnál a golfozókat, akik az ország szinte minden klubjából érkeztek és a versenyt követő vacsorát, az eredményhirdetéssel a Kapos hotelben is sokan, nagyon sokan nem hagyták ki, szinte tele volt az étterem..   


Profi kategóriában Brúder Balázs jeleskedett, nyomában 3 ütéssel lemaradva a sajnos csak ritkán játszó teaching pro Lehoczky Gábor, míg Bruce Russel is csak további 2 ütéssel lemaradva szerezte meg a 3. helyet.


Amatőröknél vegyes A kategóriában az élen a már szokásos sorrend alakult  ki Gearoid OSullivan a „verhetetlen” ismét a bruttó I. ért járó díjat vihette haza, így Dong Ming Wang nyert, nyomában szorosan Dr. Varga Irén és Vuong Hoang Huyen volt a sorrend.  


Vegyes B kategóriában, a stabilan jó játékával, mesteri közelítéseivel Lajtai Zsuzsa lett az első, Molnár Lászlóval és Peternell Oszkárral a nyomában.
Született itt pitch-in one ütés a birdie-ért, Horváth Mihály Gábor mutatta be és sokan, sok-sok élménnyel gazdagodtak a pálya és a gyönyörű idő jóvoltából…  
Sajnos, ahogy kinézünk az ablakon, hosszú időre fel kellett töltődnünk ezzel az élménnyel, hiszen visszatarthatatlanul közeleg a tél. 

Köszönjük Franzi, jövőre Veled ugyanitt, reméljük még sokszor találkozhatunk. 
November második hétvégéjén 10-11 tartjuk nyílt hétvégénket a Sárkány Indoor Centerben, amellyel kezdetét veszi a hivatalos téli golfszezon. 
Várunk mindenkit aki télen sem szeretné hanyagolni a megszerzett golftudását. 
Óriási csaták, szebbnél szebb pályák várnak itt újra minket és még meleg is lesz az ígéretek szerint…


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés