A doppingmentes golfért

Tiger Woods általában szót kér, amikor arra szükség van. A nemrégiben kirobbant botrány pedig alkalmat adott arra, hogy a golfban jelen levő vélt vagy valós csalásokról, doppingszerű akciókról szóljon.

Tiger Woods általában szót kér, amikor arra szükség van. A nemrégiben kirobbant botrány pedig alkalmat adott arra, hogy a golfban jelen levő vélt vagy valós csalásokról, doppingszerű akciókról szóljon.


Nemrégiben robbant a bomba, amelynek középpontjában a kerékpáros Lance Armstrong állt, akit korábban már jó néhányszor doppingvétséggel vádoltak, a múlt héten pedig meg is fosztották érdemeitől, és örökre eltiltották a versenyzéstől. A világot bejárták az ezzel kapcsolatos hírek, és a szponzorok is kihátráltak az élsportoló mögül.


Armstrong sokáig igyekezett védekezni, de aztán arra jutott, hogy nincs értelme tovább harcolni az igazáért (ha az igaz). Nem ítélkezünk, de tény, hogy az ellenőrök ok nélkül senkit nem hurcolnának meg ilyen módon, és hinnünk kell abban, hogy a vádnak volt/van alapja, a kerékpáros pedig a feladással elismerte „bűnét.”


Az már persze más kérdés, hogy mi van a többiekkel? Mi van azokkal, akiknek adott esetben jobb szer jutott, akiknél a hatás ugyanúgy megmaradt, ám a káros és feltűnő összetevők kiürültek a szervezetből? A tiszta sor persze az lenne, ha minden doppingolót fülön lehetne csípni, de ebben a sorban eddig „csak” Armstrongot sikerült.


Kapva az alkalmon, Tiger Woods is megszólalt, mégpedig annak kapcsán, hogy a golf terén hogyan is állnak a doppinggal, illetve a csalással. A játékos így fogalmazott szerdán: „Három évvel ezelőtt vezettünk be különféle teszteléseket a tiszta játék megóvása érdekében. A többi sporthoz hasonlóan mi nem végzünk semmilyen vérvizsgálatot, csupán a vizeletadás a kötelező. Ez azonban egy nagy lépés annak érdekében, hogy megőrizzük a golf értékét és tisztaságát. A golf persze sokban különbözik más sportoktól. Itt a hiba inkább rajtunk áll. Mindazonáltal, a teszteléssel, véleményem szerint csak emeljük a sport megbecsülését.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés