Tseng gödörben

 A tavalyi évben már többen felfigyeltek a tehetséges golfozóra, és az idei szezont is nagyszerűen kezdte. Az utóbbi öt hónapban azonban, mintha nem is ő lenne. Yani Tseng érzi, hogy most kell erősnek lennie.

A tavalyi évben már többen felfigyeltek a tehetséges golfozóra, és az idei szezont is nagyszerűen kezdte. Az utóbbi öt hónapban azonban, mintha nem is ő lenne. Yani Tseng érzi, hogy most kell erősnek lennie.

Tény, hogy egy élsportoló szervezetének szüksége van a regenerálódásra, és ha ezt nem kapja meg, akkor a helyzet akár sokkal rosszabbra is fordulhat, amennyiben túlerőlteti magát. Valami hasonló a helyzet Yani Tsenggel is, aki az utóbbi idők legígéretesebb női golfozójának számított. Néhány hónapja azonban képtelen hozni az eredményeket. Talán túl nagy volt a hajtás.

A tajvani golfozó nagyszerű év végét zárt tavaly, és az idei szezont is fantasztikus formában kezdte meg. Az első 5 versenyéből 3-at megnyert, és 10 LPGA indulásából 8 alkalommal végzett a legjobb 10-ben. Pazar kezdet volt, szép emlékek. Április óta azonban, mintha valami nem stimmelne.

Tseng április óta nem tudott a legjobb 10-ben végezni, 16-szor nem tudott 70 alatt ütni, mindezt úgy, hogy ő a világelső. Válaszok nagyon nincsenek, de az újságírók azért megérdeklődték a fiatal játékosnál, hogy vajon mi lehet a Tiger Woods féle gödörbe kerülés oka.

Azt hiszem, ez a való élet része, amikor kilépsz, tovább kell menned, el kell buknod, és talán ismét fel kell tudnod állni. Mindig erősebb és szívósabb leszek, amikor visszatérek.” – nyilatkozta Tseng. A golfozó sorozatban 11 LPGA versenyen nem tudott a legjobb 10-ben végezni az elmúlt időszakban, ami azért elég nagy lejtő. Innen azonban fel kell tudni állni, és ezt a sportoló is nagyon jól tudja.

A tajvani játékos azonban tudja, hogy ki kell jönnie a gödörből, és ennek elérésére mindent meg is igyekszik tenni. „Az elmúlt 3 hónap eseményeiből nagyon sokat tanultam. Nehéz ez, mivel, amikor a legjobbadat nyújtod, és hónapokig csak fulladozol a pályán, azt valóban nehéz feldolgozni. Most azonban jobban érzem már magam, és legszívesebben mindennap a pályán lennék és játszanék, mivel ez az, ami gyerekkorom óta a legnagyobb örömet tudja okozni számomra.” – tette hozzá a tajvani golfozó.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés