Ismét egy újonc nyert

Nagy volt az ünnep vasárnap Kaliforniában, mivel a fiatal tehetség, Jonas Blixt megszerezte első PGA Tour győzelmét, mégpedig újoncként. Ebben a tekintetben, a sorban ő a harmadik.

Nagy volt az ünnep vasárnap Kaliforniában, mivel a fiatal tehetség, Jonas Blixt megszerezte első PGA Tour győzelmét, mégpedig újoncként. Ebben a tekintetben, a sorban ő a harmadik.

Ki hitte volna, hogy Jonas Blixt néhány évvel ezelőtt még arról álmodozott, hogy hoki játékosként fogja meghódítani a világot? Bizony, a svéd fiatal a jeges sporttal indított, de aztán váltott. „Sokkal jobban érdekelt a hoki. Profi játékos akartam lenni. De sosem tudtam elég jó lenni ebben a sportban, a golf pedig egy idő után sokkal jobban feküdt nekem” – nyilatkozta vasárnap Blixt.

És milyen jól tette a golfozó, mivel a kitartó munkának köszönhetően vasárnap, a Frys.com Openen megszerezte első PGA Tour címét, mégpedig újoncként (rookie). Egyetlen ütéssel előzte meg a végjátékban Tim Petrovicot és Jason Kokrakot, de nem is ez a fontos. A játékos akkor hozta a pontos ütéseket, amikor azokra a leginkább szükség volt.

A legfurcsább egyébként az, hogy jó néhány változtatást végrehajtottam a swingemmel kapcsolatban, mivel nem voltam vele megelégedve 100%-ig. Azt mondtam magamnak, hogy meg kell ütnöm jól a labdát és meglátjuk mi lesz. Csak koncentrálnom kell. Nem játszhatsz jobban, mint a legjobbad. Én ezt csináltam minden egyes ütésemnél.” – tette hozzá a svéd.

A második helyen Petrovic és Kokrak végzett. Az ő nevük mellett -15 szerepelt vasárnap délután, míg Blixt -16-os végeredménnyel zárt. Az élmezőnyben végzett még Jimmy Walker és Vijay Singh is, akik -14-nél álltak meg. Jeff Overton -13-as eredménnyel vonulhatott le a pályáról, míg Ernie Els -10-zel. A héten rendkívül jól teljesítő John Mallinger az utolsó napon nem tudta átlépni a 72-es határt, így megosztva a 4. helyen végzett.

Frys.com Open, 4. nap


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés