A nevető harmadik

Shane Lowry a második olyan játékos, aki amatőrként és profiként is győzni tudott a European Tour keretében. Tegnap a Portugal Mastersen nyűgözte le a közönséget.

Shane Lowry a második olyan játékos, aki amatőrként és profiként is győzni tudott a European Tour keretében. Tegnap a Portugal Mastersen nyűgözte le a közönséget.

Nagyon úgy tűnt, hogy az idei Portugal Masters sorsa Ross Fisher és Bernd Wiesberger között fog eldőlni, de aztán az utolsó napon érkezett Shane Lowry, és nagyszerű teljesítményének köszönhetően, vasárnap ő emelhette magasba az impozáns kupát.

Az ír golfozó mindent beleadott tegnap, ennek is köszönhető, hogy kevés hibával, koncentrált játékkal végül egy 66-os kört produkált úgy, hogy az utolsó szakasznál bogey-t ütött. Ekkor még úgy tűnt, hogy playoffra kerül a sor, de sem Fisher, sem pedig Wiesberger (aki végül egyébként a negyedik lett) nem tudott élni a lehetőséggel.

Lowry ezzel a győzelmével betársult Pablo Martin mellé, akiknek amatőrként és profiként is sikerült nyerniük, mégpedig a European Tour keretén belül. Az ír játékos neve mellett a nap végén egyébként -14 szerepelt, Fisheré mellett -13, a harmadik helyre pedig Michael Campbell (-12) kapaszkodott fel.

El sem hiszem ezt az egészet. Nem igazán találom a szavakat jelenleg. Nem tudom leírni, hogy mit is érzek pontosan. Egy álmom vált valóra. Eddig mindenki úgy ismert, mint az a játékos, aki anno megnyerte az Irish Opent, de most sikerült egy újabb nívós versenyt megnyernem. Tényleg, nem tudom, mit mondjak.” – nyilatkozott tegnap a 25 éves Lowry.

Az élmezőnyben végzett még Richard Finch (-10), Danny Willett és Jamie Donaldson (-8), Matteo Manassero (-7) és Simon Khan (-6) is. A negyedik versenynap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés