Rose tökéletes három napja

Pénteken véget ért a törökországi meghívásos torna, amelyet végül Justin Rose-nak sikerült megnyernie mégpedig úgy, hogy a döntőben Lee Westwoodot múlta felül.

Pénteken véget ért a törökországi meghívásos torna, amelyet végül Justin Rose-nak sikerült megnyernie mégpedig úgy, hogy a döntőben Lee Westwoodot múlta felül.

Justin Rose egész jó évet zárhat, ha így folytatja. A brit golfozó jelenleg második a Race to Dubai rangsorban, és az idei évben már sikerült egy győzelmet begyűjtenie márciusban a WGC Cadillac Championshipen, és második helyezést ért el a 2012-es BMW Championshipen is. Persze, a legnagyobb öröm nem is olyan régen érkezett a játékos életébe, ugyanis néhány héttel ezelőtt ő is a magasba emelhette a Ryder Cup nyertes csapatának járó serleget.

Ezen a héten Törökországban várták a kollégái, hogy egy rendkívül jól megszervezett torna keretében összemérje az erejét a legjobbakkal. A World Golf Final elnevezésű verseny döntőéig többek között Tiger Woodson át vezetett az út, de a brit játékos nem ijedt meg, és akkor hozta a fontos pontokat, amikor azokra a leginkább szüksége volt.

A döntőben honfitársával, Lee Westwooddal találkozott, akinek ugyancsak jól sült a keze török földön. A fináléban Rose egy birdie-vel indított a Sultan Course pályáján, amely előnyét igyekezett a végsőkig megőrizni. Westwoodot sem kellett félteni, de mire észbe kaphatott volna, Rose a 17-es szakasznál ismét nyerőt ütött, így a torna végén ő emelhette magasba a győztesnek járó kupát, és vele együtt összesen 1.5 millió dollár pénzjutalomban is részesült.

Nagyszerű érzés, hogy ezen a héten tudtam hozni az összes mérkőzésemet a csoportkörben, aztán az elődöntőt és a döntőt is. Egy fantasztikus hét áll mögöttem. Ebben a pillanatban a játékom rendkívül egyenletes, a legfontosabb dolog pedig az, hogy nincsenek csontvázak a szekrényemben, és nem voltak bosszantó ütéseim sem.” – nyilatkozta Rose.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés