450 örömteli pillanat

Szenzációs versenyforma a Skins. Egész évben tapossuk a különféle stableford és stroke-play formában kiírt versenyeket, néha játszunk egy Texast, de amikor elérkezünk az évvégéhez és az Old Lake Skins versenyéhez, mindenki felkapja a fejét.

Szenzációs versenyforma a Skins. Egész évben tapossuk a különféle stableford és stroke-play formában kiírt versenyeket, néha játszunk egy Texast, de amikor elérkezünk az évvégéhez és az Old Lake Skins versenyéhez, mindenki felkapja a fejét.

A hétvégén lezajlott Old Lake Hot Shot Skins is bizonyította a forma népszerűségét. Több mint 90-en voltak kint aznap a tatai pályán, hogy részt vehessenek az ország egyetlen hagyományként kezelt Skins versenyén. Nyilván ha minden héten ezt játszanánk, nem lenne ilyen népszerű, úgyhogy lehet, hogy az évenkénti egy ilyen versenynek is meg kell hagyni a varázsát. De miért is jó ez a versenyforma? Lakatos Vilmost kérdeztük.

„A Skins versenyeket általában profik szokták játszani, vagy legalábbis azonos hendikepű játékosok. Kicsit ugyanis unfair tud lenni ez a forma, hiszen ha több lyukon keresztül halmozódik a nyeremény és utána egy könnyebb szakaszon a flight-ból egy gyengébb játékos nyer, akkor az előző lyukak nyereményeit is elviszi, pedig lehet, hogy azokon a szakaszokon sokkal rosszabb volt a többieknél. Ugyanakkor társasági versenyként ezért is olyan népszerű, mert a gyengébb játékosnak is lehet sikerélménye egy jobb játékos ellen” – magyarázta Lakatos, aki ő maga 8 lyukat nyert a hétvégén.

„Különben meg akárkik is játsszák, ez egy nagyon izgalmas versenyforma. Egyszer azon izgulok, hogy a másik játékos is rontson, máskor meg, ha rosszul megy, úgy járok jól, ha egy másik játékos be tudja állítani egy harmadik vetélytárs eredményét, mert akkor tovább halmozódik a nyeremény és a következő lyukon ha jobban játszom, akár én is elvihetem az egészet” – mondta Vili bácsi.

A verseny természetesen jó hangulatban telt. A versenyforma másik sajátossága, hogy sokan nyerhetnek, hiszen ritka az, hogy valaki a 18 szakasz mindegyikét megnyerje. A nemzetközi golfban jártas olvasók emlékezhetnek, hogy az egykori profiknak rendezett LG Skins Game verseny történetében is csak egy játékosnak, Greg Norman-nek sikerült egyszer mind a 18 lyukon elvinnie a nyereményt. Ez most az Old Lake versenye volt, aminek különleges hangulatáról Lakatos Vili így mesélt:

„Családias volt a hangulat, mert a legtöbb flight-ban barátok és családtagok álltak össze és majdnem mindegy volt, hogy ki nyer, ugyanakkor ez is csak fokozta az izgalmakat, hiszen mindenki tudja, hogy a családtagok tudják egymást a legjobban kritizálni és ők is tudnak egymásnak a legjobban örülni” – mondta Lakatos.

Volt is minek örülni, hiszen a tatai klub hírlevele szerint 450 ajándék talált gazdára a versenyen. Számításaink szerint az pontosan 450 örömteli pillanatnak felel meg.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés