Tiger jó játékával mindenki csak nyerhet

Ma kezdetét veszi az év talán legjobban várt eseménye a Ryder Cup. A golfozók már készen állnak a küzdelmekre, ahogyan a közönség is. Nemrégiben pedig az amerikai csapat egyik vezetőegyénisége osztotta meg néhány gondolatát a nagyvilággal.

Ma kezdetét veszi az év talán legjobban várt eseménye a Ryder Cup. A golfozók már készen állnak a küzdelmekre, ahogyan a közönség is. Nemrégiben pedig az amerikai csapat egyik vezetőegyénisége osztotta meg néhány gondolatát a nagyvilággal.

Az egyértelmű volt, hogy Steve Stricker benne lesz a csapatban. Miért? Mivel a golf terén szerzett tapasztalata és jártassága (nem beszélve a technikai tudásról) maximálisan alkalmassá teszik a Ryder Cup-féle tornákon való kimagasló eredmény elérésére. Ki más lehetne a partnere, mint Tiger Woods?

Az bizony elég nagy esemény, amikor Tiger pontot szerez a csapatnak, a fiúk pedig nem élnek ezzel a lehetőséggel. Szükségünk van arra, hogy az egész csapat jól teljesítsen, de rendkívül fontos az is, hogy Tiger jól kezdjen a tornán, és én úgy gondolom, hogy ebből nekünk is tudnunk kell pozitív energiát generálni.” – mondta tegnap Steve Stricker.

Ha megnézzük Tiger adatlapját a Ryder Cup-ok tekintetében, akkor azt mondhatjuk, hogy csak egyetlen győztes csapatnak volt tagja (1999), mivel 2008-ban megsérült. Mindazonáltal, biztosan szeretné ismét átérezni a győzelmi mámort, így mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy csapata kupával térhessen majd haza. A korábbi világelsőnek egyébként rendszerint az egyéni küzdelmek során ment jobban a játék. Megnézzük, most hogyan alakulnak majd a dolgok.

Tiger egyébként nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a legutóbbi Ryder Cup-on elért vereségben természetesen neki is nagy szerepe volt, amit vállal is a játékos. „Egyértelmű, hogy felelős voltam az általam elért eredményekért, mivel nem hoztam azokat a pontokat, amiket kellett volna.” A nyomás megint ott van, de bízzunk benne, hogy az amerikainak menni fog majd a játék.

Stricker egyébként még hozzátette: „Amikor Tiger kimegy a pályára, akkor mindenki azon van, hogy legyőzze őt. Úgymond meg van jelölve, minden egyes alkalommal, amikor csak a tee-hez áll. A stílusunk azonban teljesen különbözik. Ő robbant, én meg inkább megpróbálom kontroll alatt tartani a dolgokat. De megvan bennünk a képesség, hogy itt-ott teljesítsük a puttokat és kijöjjünk a gödörből. Ez az, ami összeköt minket.”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés