A keménymag

  Ezen a héten rendezik az idei Ryder Cup tornát, amelynek során az amerikai csapat méri össze az erejét az európai különítménnyel. Tegnap Tiger Woods osztotta meg néhány gondolatát az újságírókkal.

Ezen a héten rendezik az idei Ryder Cup tornát, amelynek során az amerikai csapat méri össze az erejét az európai különítménnyel. Tegnap Tiger Woods osztotta meg néhány gondolatát az újságírókkal.

Valami megjegyzés erre a hétre? Tegnap este összeült a csapat, hogy kicsit egymásra hangolódjatok.

 

Igen, nagyon jól éreztük tegnap magunkat. Ebben az évben egy rendkívül sokszínű társaság jött össze, és minden bizonnyal jó móka lesz a verseny. Tudod, néhányan már rutinos csapatjátékosnak számítanak. Néhányan viszont nem. De tegnap egy nagyon jó atmoszféra lengte be a csapatot, és biztos, hogy ezen a héten nagyon jól fogunk szórakozni.

A keménymag, Jim Furyk, Phil Mickelson és te már játszottatok együtt, vagy legalábbis kvalifikáltátok magatokat minden versenyre egészen 1997 óta. Nehéz elhinni, hogy megint együtt fogtok játszani?

 

Igen, az. Elképesztő, hogy mennyire összetartó ez a keménymag. Már nagyon régóta ismerjük egymást, és nem csak a Ryder Cup miatt, hanem szinte minden Cup torna során összekerülünk, ha csak a Presidents Cupra gondolunk. Ez a három ember állandó, már nagyon hosszú ideje. Természetesen, Phil a legrégebb óta, 1995 óta. Hosszú idő telt el, és minden bizonnyal rendelkezünk némi tapasztalattal. Mindenképpen segítséget tudunk nyújtani azoknak, akik még nem voltak ilyen helyzetben azelőtt.

A csapatsportokban általában azt szokták mondani, hogy nem a mez hátulját, hanem az elejét kell nézni. Hogyan tudod magad nem, mint individuális versenyzőként, hanem egy csapat tagjaként értékelni, ahol a megszerezhető büszkeség a tét, nem pedig a fizetség?

Ez nagyjából arra hasonlít, amit az egyetemen kellett átélnünk. Amikor játszottunk, akkor egyben az egyetemünkért harcoltunk. De az, hogy az Amerikai Egyesült Államokat képviselhetjük és egymást is egyben, az valami egészen más. Ha egy adott ponton összegyűlnek a csapatok péntek vagy szombat délután, egy másik csapat még kint van, és ha te éppen ebben a csoportban vagy, akkor az elég érdekes tud lenni. Elég nagy a nyomás rajtad, ami egy teljesen más helyzetet teremt. Teljesen más, ha magadban játszol. De, ha vannak melletted csapattársak, akkor az egy olyan pluszt jelent, amit semmi máshoz nem lehet hasonlítani. Ez ilyenkor sokkal többet jelent, mivel ez a mi nemzetünk, ezek a mi csapattársaink, és a gyakorlások alatt meg akarjuk ismerni a másikat, tudni akarjuk a nevét, és készen akarunk állni a Ryder Cupra. Ennek a pillanatnak el kell jönnie.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés