Brutális idő

Hírt kaptunk. Junior fiú golfválogatottunk szerencsésen megérkezett Szófiába a European Boys Challenge Trophy, és ami még fontosabb jól érzik magukat és már túl is vannak az első fordulón.

Hírt kaptunk. Junior fiú golfválogatottunk szerencsésen megérkezett Szófiába a European Boys Challenge Trophy, és ami még fontosabb jól érzik magukat és már túl is vannak az első fordulón.

A válogatott gerincét adó Young Masterses csapat, Horváth Marcell és Horváth Ádám zökkenőmentesen tudott átlendülni azon a tényen, hogy az ellenfelek, a játékostársak többnyire pluszos hendikepesek. Ez már szinte természetes volt számukra, hiszen idén Balatonudvariban is hasonló kaliberű játékosokkal néztek farkasszemet a pályán.

Kettejük közül talán Horváth Marcell tudott legjobban alkalmazkodni ezekhez a tényekhez. Ő +4-et játszott, Ádámnak viszont nem úgy sikerült a napja ahogy tervezte (+15), de a fiatal titán, mint tudjuk nagy finiselő és bízunk benne hogy a mai napon jobban fog tudni teljesíteni.

Eiring Kristóf ezzel szemben ugyancsak érezte a pályát. Bár ő maga nem volt teljesen megelégedve a játékával, mi azért tudjuk, ezen a pályán nagyon jó eredmény a +5. Reméljük Kristófnak kijön a lépés és a továbbiakban is bizonyítani tudja majd tehetségét. A nagyok közül Berta Máté is kicsit megilletődötten játszott (+11), de ő is még fiatal tagja a magyar csapatnak és reményeink szerint ő is hozni fogja a hozzáfűzött reményeket.

A két fiatal újonc, Csányi Olivér és Rózsa Dávid akik valóban újoncai a válogatottnak, és el lehet róluk mondani, hogy ilyen terhelésnek még szinte soha nem voltak kitéve +17-tel és +16-tal zártak. Rózsa Dávid birdie-t is ütött, de ez a megmérettetés számukra igazából még a bizalom jegyével, a versenyek atmoszférájával való ismerkedést és az edződést szolgálja.

Jelenleg a tabellán a házigazda bolgárok előtt állunk, de a pletykák szerint 2 millió euróval megtámogatott orosz csapat mögött mindössze 12 ütéssel. Ezenkívül tudni kell, hogy az ittlévő golfozók legtöbbje 12 hónapon keresztül tud golfozni anyaországuk klímájából adódóan, és ahol nem, azok is külföldi edzőtáborokban készültek erre a versenyre. A pálya egyébként közepes erősségű, tele vízakadályokkal, a kis Rózsa például pont egy ilyen vizes szakasznál vérzett el.

A csapatban a hangulat jó, sőt büszkék lehetünk a játékosokra, hiszen Horváth Marcell és Horváth Ádám is éppen csak aláírták a score kártyájukat, és már rohantak is caddyzni a két újoncnak.

A hírek szerint ma iszonyatos szélvihar tombol a pályán, miközben a hőmérő higanyszála alig éri el a 7 fokot. Drukkoljunk a fiatal gárdának! Ez a megmérettetés a jelenlétről, a körülményekhez való hozzászokásról és természetesen a minél előbbi helyezésekről szól. Igazából pont, mint minden verseny a világon.

TEGNAPI EREDMÉNYEINK


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés