Már nem bánkódom a Ryder Cup miatt

  Rendkívül izgalmas végjátékot hozott az idei BMW Italian Open zárónapja, ahogyan azt remélni lehetett. Nagy küzdelem folyt Gonzalo Fernandez-Castaño, Garth Mulroy és Nicolas Colsaerts között, de végül a spanyol emelhette a magasba a kupát.

Rendkívül izgalmas végjátékot hozott az idei BMW Italian Open zárónapja, ahogyan azt remélni lehetett. Nagy küzdelem folyt Gonzalo Fernandez-Castaño, Garth Mulroy és Nicolas Colsaerts között, de végül a spanyol emelhette a magasba a kupát.

A vasárnapot ugyan Garth Mulroy kezdhette meg a legelőnyösebb pozícióból, hamar komoly vetélytársa akadt, mégpedig Gonzalo Fernandez-Castaño személyében, akinek a tornát 2007-ben már sikerült megnyernie. Most is hasonló szándék vezérelte a spanyolt, és nagyszerű játékának köszönhetően össze is jött az újabb győzelem.

A spanyol végül összesítésben -24-et írhatott fel magának, míg a második helyezett dél-afrikai -22-nél állt meg. „Úgy éreztem, mintha match play formában játszanánk kint a pályán, és nagyon örülök neki, hogy végül sikerült a legmagasabbra eljutnom. Különleges érzés ismét győzedelmeskedni ezen a tornán. Azt hittem, hogy a -22-es ütésszám elég lesz a győzelemhez, de Garth és én is ihletett állapotban játszottunk. Egymás után jöttek a puttok, jó élmény volt. Muszáj gratulálnom neki, mivel remekül játszott.” – nyilatkozta tegnap Fernandez-Castaño.

Karrierje során ez volt a hatodik European Tour győzelme a spanyolnak, de talán jobban örült volna, ha José María Olazábal beválasztja a Ryder Cup csapatba. Erről Fernandez-Castaño sajnos lecsúszott, de már nem bánkódik miatta. „Csalódott voltam amiatt, hogy nem kerültem be a Ryder Cup csapatba. Volt egy első helyem, két második helyezésem és egy harmadik, de ez sem volt elég. Ez nehéz. Muszáj a nagy versenyeken is jól szerepelni és ez az, ami nekem ebben az évben nem igazán jött össze. Most már csak nevetek rajta, de nem volt könnyű feldolgozni.” – tette hozzá a spanyol.

Ez a hét kifejezetten érdekesen alakult Fernandez-Castaño számára, akinek fejben is egy kicsit változtatnia kellett a hozzáállásán. „Hinnem kellett magamban és ki kellett vernem a fejemből a Ryder Cup körüli dolgokat, amit ezen a héten sikeresen meg is tettem. Általában kedden szoktam utazni, de most szerdán érkeztem, hogy láthassam, ahogyan a gyerekeim elkezdik az iskolát. Ráadásul, még meg kellett ismerkednem a pályával is, mivel teljesen új volt még nekem. Csak követtem a caddie-m utasításait és bevált.” – mondta a golfozó.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés