Bland az élre tört

Richard Bland hibátlanul teljesített az idei BMW Italian Open második játéknapján, és azonnal a tabella élére ugrott. Üldözői azonban nem adják fel, így az angolnak a mai napon is hoznia kell a formáját.

Richard Bland hibátlanul teljesített az idei BMW Italian Open második játéknapján, és azonnal a tabella élére ugrott. Üldözői azonban nem adják fel, így az angolnak a mai napon is hoznia kell a formáját.

A BMW Italian Open első játéknapján még Joel Sjöholm állt az élen, de a svéd tegnap hibát hibára halmozott, míg végül egy 71-es körrel kellett megelégednie, ami összességében a 7. helyhez volt elég. Hozzá hasonlóan, -9-es eredménynél tart még Joakim Lagergren, Pablo Larrazábal, Mikael Lundberg, Sam Little és Victor Dubuisson. Az ő hátrányuk az elsővel szemben három ütés, ami könnyen ledolgozható.

Jól játszott a pénteki napon Richard McEvoy is, aki a második napon is 70 alatt tudott maradni, így az ő neve mellett -10 szerepel félidőben. Egyetlen ütéssel van csak lemaradva a skót Marc Warren, Garth Mulroy, Grégory Bourdy és a spanyol Gonzalo Fernandez-Castaño. Mindnyájan -11-nél tartanak két nap után, és abban reménykednek, hogy szombaton is hasonlóan jó játékkal tudnak majd előrukkolni az olasz közönség nagy örömére.

Az élen jelenleg Richard Bland áll, aki egyrészt küzd azért, hogy megszerezze első European Tour címét, másrészt pedig, hogy bent tudjon maradni a sorozat következő évi megmérettetéseiben is. A játékos jelen pillanatban 126. a Race to Dubai listán, a 2013-as évadra pedig az első 115. válthat majd jegyet. A tét tehát nagy.

 

Az angol golfozó tegnap hiba nélkül teljesített, és az utolsó 5 szakaszon 4 birdie-t is beütött, ami mutatja, hogy képességből nincs hiány. A kérdés inkább az lesz, hogy a játékos át tudja-e majd menteni a jó formáját a hétvégére? Bland egyébként így nyilatkozott a nap végén: „Nehéz évek vannak mögöttem, de igyekszem ezeket elfelejteni és csak menni tovább előre. Az első 9-en, amikor nem igazán ment a játék, nem pánikoltam be, hanem kivártam. Öt-hat évvel ezelőtt viszont biztosan benyomtam volna a pánikgombot. Nincs okom panaszra, hiszen az élen állok, de azért van még min javítanom.”

Nem jutottak cut-ba: Romain Wattel (-3), Edoardo Molinari (-3), Joos Luiten (-2), Alvaro Quiros (-1), Tom Lewis (par), Chris Wood (+2), Thomas Levet (+3), Alexander Noren (+9).

A BMW Italian Open második játéknapjának legfontosabb eseményeit az alábbi linken lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés