Sjöholm vezet, de nem elégedett

Tegnap elstartolt az idei BMW Italian Open, amelynek első napján Joel Sjöholm ugrott az élre, miután egy tökéletes, bogey mentes 64-es kört produkált. Őt követi egyetlen ütéssel lemaradva Lee Slattery.

Tegnap elstartolt az idei BMW Italian Open, amelynek első napján Joel Sjöholm ugrott az élre, miután egy tökéletes, bogey mentes 64-es kört produkált. Őt követi egyetlen ütéssel lemaradva Lee Slattery.

Joel Sjöholm az elmúlt hetekben nem igazán tudta kijátszani magából azt, ami benne volt, de talán majd ezen a héten. A svéd golfozónál csak nagyon kicsin múlott, hogy cut-ba jusson mind a KLM Openen, mind pedig az Omega European Mastersen. Most revánsot vehet.
„Visszavágót akarok, mivel az elmúlt két hétben kifejezetten jól játszottam. Normális esetben, amikor jó a score-om, akkor jól is kell puttolnom. Az elmúlt hetekben viszont rosszul puttoltam és egyetlen ütéssel lemaradta a cut-ról. Mindkét alkalommal úgy éreztem, hogy volt esélyem a bejutásra, de ezeket gyorsan el kell felejteni és menni tovább.” – mondta Sjöholm.

A svéd játékos ezután hozzátette: „Tudom, hogy holnap jobban kell majd játszanom, jobb golfra lesz majd szükség, és nem fogom engedni, hogy a pályán maradjanak a birdie-k.” Sjöholm 64-es kezdőköre mindenesetre nagyon biztató, bár nem dőlhet hátra, hiszen ott liheg a nyakában Lee Slattery, aki ugyancsak jól kezdett pénteken.

„Ez az a hely, amit rendszerint elég sűrűn megjátszok. Azt hiszem, hogy itt már két alkalommal is tudtam 65-öt játszani. A múlt héten, Hollandiában rendesen küzdöttem a pályával, de most tisztán látom a szakaszokat és az ütéseket.” – nyilatkozta tegnap az angol, aki az első nap után, -7-es eredménnyel, egyetlen ütéssel lemaradva áll a második helyen.

A harmadik pozíciót Richard McCevoy-nak, Garth Mulroy-nak, Keith Horne-nak, Richard Bland-nek, Victor Dubuissonnak, Gareth Maybinnek és David Howellnek sikerült megszereznie, ami jelzi, hogy rendkívül szoros a mezőny. Rafael Cabrera-Bello -5-tel kezdett, akárcsak Edouard Dubois. A spanyolok kiválósága, Alvaro Quiros -4-es eredménnyel nyitott, míg Matteo Manassero -3-mal, José María Olazábal -2-vel, akárcsak Martin Kaymer.

Az első nap legfontosabb eseményeinek összefoglalóját az alábbi linken lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés