Végeláthatatlan

  A minap Gavin Irwin, a zirci Forest Hills Golf & Country Club ír oktatója járt bent szerkesztőségünkben. Nem akarjuk titkolni, magazinunk következő lapszámába több oldalas interjút terveztünk be az ír profival, így látogatása alkalmával is jó hosszan beszélgettünk vele az ír golfról, a magyar golfról, meg egy kicsit az amerikai futballról is.

Nemrég Gavin Irwin, a zirci Forest Hills Golf & Country Club ír oktatója járt bent szerkesztőségünkben. Nem akarjuk titkolni, a Hungarian Golf Magazin hamarosan megjelenő év végi Kincses Kalendáriumába több oldalas interjút terveztünk be az ír profival, így látogatása alkalmával is jó hosszan beszélgettünk vele a kinti golfról és az itthoni golfról.

Gavin kiskora óta golfozik. 18 évesen Írország Nemzeti Bajnoka is volt, majd később oktatónak állt, miközben egy golfshopban dolgozott. Magyarországra 2009-ben érkezett, és több pályán is megfordult már mielőtt idén Zircen kötött volna ki.

Ő egy igazi golfországban születetett, ahol profi módon űzik ezt a sportot, és nálunk is őszintén beszél a hibáinkról, de ami még érdekesebb, saját országa hibáiról is. Ahogy mondta, Írországban igazából már túl sok golfpálya van, ahhoz képest, hogy a válság mennyire elvette az emberek golfozó kedvét.

A továbbiakban szó esett arról, hogy az NFL (National Football League), a tengerentúli amerikai futball bajnokság hazai népszerűsítésének formája a golfban is beválhatna, illetve még jobban beválna, ha lenne egy hazai idolunk a sportban. Amerikában mindenki szeretne Tiger Woods lenni, Észak-Írországban pedig mindenki szeretne Rory McIlroy lenni, ezért a gyerekek elkezdenek golfozni.

Sajnos könnyebb erről beszélni, mint megvalósítani. Sok mindenben egyet értettünk Gavin-nel, de talán abban a legjobban, hogy a hazai helyzet egy végeláthatatlan kör, amit valahol meg kell szakítani. Ahhoz hogy legyen egy idol, nagyobb bázis kéne, amiből idolt lehet nevelni. Ehhez több klub kéne és több golfozó, amihez alacsonyabb árak, amihez a golfnak előbb tömegsportnak kéne lennie, de ehhez kellene egy idol. Minden összefügg mindennel, Gavin elmondta, ő hol kezdené a végeláthatatlan kör felszámolását.

Hamarosan mindenre fény derül.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés