Ébresztő, vége!

  Barna Éva Vámospércsről megírta levelét. A Boya Eagles pályájának ügyvezetője zaklatott állapotban, sebzetten beszélt a helyzetről. Szélmalomharcát 4 éve űzi Vámospércsen, Magyarország egyik legszebb pályáján. Most úgy érzik betelt a pohár. Nincs tovább. Jelenleg befektetőket keresnek, vagy ahogy mellékelt levelükben is látni fogják az olvasók, akár 1 forintért is szívesen bérbe adnák a pályát.

Barna Éva Vámospércsről megírta levelét. A Boya Eagles pályájának ügyvezetője zaklatott állapotban, sebzetten beszélt a helyzetről. Szélmalomharcát 4 éve űzi Vámospércsen, Magyarország egyik legszebb pályáján. Most úgy érzik, betelt a pohár. Nincs tovább. Jelenleg befektetőket keresnek, vagy ahogy mellékelt levelükben is látni fogják az olvasók, akár 1 forintért is szívesen bérbe adnák a pályát.

Nemrég nyertek ugyan egy pályázatot, de annak lehetetlen feltételeinek megvalósítását nem vállalták, és a pályázatot visszaadták.

A klubnak, illetve a klubot üzemeltető kft-nek semmilyen adóssága nincs senki felé, de Barna Éva úgy érzi, jelenleg sem politikailag, sem társadalmilag nem alkalmas az idő ennek a gyönyörű sportágnak a fejlődésére.

Itt rengeteg emberi tényezőt lehetne felsorolni, hangsúlyozzuk, emberi tényezőt, de Éva úgy érzi, nem előre haladnak a dolgok.

Az utolsó csepp a pohárban valóban a klubcsapatbajnokság körül kialakult lassú Szövetségi reakció, a klubtagok hozzáállása, azaz a saját klubtagjaik hozzáállása volt. A Facebook az már csak hab volt a tortán, avagy kiöntött a tenger. „Az elmúlt időkben biztos hibáztunk mi is, lehet, hogy nem taktikáztunk megfelelően, de nyílt tekintetre, nyílt beszédre tanítottak minket” – mondta Barna Éva. „Sportból jöttem, élsportoló voltam, különbséget tudok tenni a tenniakarás, és a mismásolás között. Az újító jó szándékú hozzászólásokat a különböző fórumokon, amelyek szinte már a magyar golfsport jelzésértékű egyhelyben topogására hívta fel a figyelmet, hóbortos megjegyzésnek gondolták. Pedig ezek jajkiáltások. Nézzünk szembe a tényekkel, hány pálya küszködik anyagi gondokkal, akár bevallják, akár nem, és nem beszélve az alacsony taglétszámról. Hány évre van még szükség, hogy a golfsport megtalálja helyét, szerepét a társadalomban? Minden pálya saját maga próbálja megoldani a gondjait, ez így van rendjén, de itt nem egyes pályákról kell beszélnünk, hanem országos koncepciót kellene kialakítani, ehhez pedig szakemberekre van szükség. Természetesen, a klubtagok hozzáállása a klubhoz sem elhanyagolható. Ehhez valóban klubéletet kell teremteni, meg kell találni azokat az egyéneket, akik képesek összefogni a játékosokat, a hozzátartozóikat és segítik a klub életének működését, de itt szereptévedések vannak, mindenki – tisztelet a kivételnek – blogozik, facebook-ozik, és felelőtlen kijelentéseket tesz, ír, nem gondolva végig a következményeit.”

A pálya úgy döntött, vége. Ezt az évet még végigcsinálják, de ha nem történik valami drasztikus változás, már nem nyitnak ki jövőre.

Legyen ez egy olyan jel, ahol a befektető nem csak a gazdasági mutatókra hivatkozik, amikor azt mondja nincs tovább, hanem az emberi hozzáállásra. Itt össznépi összefogásra van szükség.

Nem szélmalomharc kell, hanem koncepció. Mindenki, mindenhol járja a saját táncát, de értsék meg, egyedül nem megy.

A továbbiakban a Boya Eagles levelét olvashatják:

"Kedves Sugár András!
MGSZ elnöke

Kedves Klubtagok!

A Théva Sportszervező és Szolgáltató Kft ügyvezetésének döntését ismertetjük.
2013-tól a Boya Eagles golfpálya üzemeltetését, pénzügyi támogatását nem folytatja tovább a Théva Kft. 

Ennek a döntésnek megfelelően 2013. január 1-től a golfpálya zárva lesz, kivéve, ha ezen időpont előtt nem lesz érdeklődő befektető vagy bérlő, 1 Ft-os szimbolikus bérleti díjért.

A Boya Eagles 2012 végéig jó kapcsolattal igyekszik lezárni még futó ügyeit a klubokkal, a klubtagokkal és a szövetséggel."


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés