Volt miért küzdeni

  Peter Hanson pénteken rossz hírt kapott, ami miatt több mint fél napig vívódott, hogy megszakítsa-e a versenyt. A svéd végül maradt Hollandiában, és vasárnap be is zsebelte karrierje ötödik European Tour győzelmét.

Peter Hanson pénteken rossz hírt kapott, ami miatt több mint fél napig vívódott, hogy megszakítsa-e a versenyt. A svéd végül maradt Hollandiában, és vasárnap be is zsebelte karrierje ötödik European Tour győzelmét.

Azt hiszem, ezt hívják profizmusnak. Peter Hanson jó pozícióból kezdhette meg a vasárnapot az idei KLM Openen, de azért voltak hullámvölgyek. A legutolsó szakasznál azonban nagyot villant a svéd, és tökéletes eagle ütésének köszönhetően a nap végén az ő kezébe adták a serleget.

Nem ment minden zökkenőmentesen, mivel Hansont pénteken azzal hívták fel, hogy egy éves fiát be kellett szállítani a kórházba. A svéd játékos vagy fél napig őrlődött, hogy menjen vagy maradjon, de végül a családja rábeszélte, hogy otthon úgysem tehet semmit, maradjon Hollandiában. És milyen jól tette.

Hanson az utolsó napon egy szép 67-es kört produkált, ami elég volt a győzelemhez. Végeredményben egyébként két ütéssel nyert, mégpedig Richie Ramsay és Pablo Larrazábal előtt, akiknek a neve mellett végül -12 szerepelt. Mindazonáltal, a győzelemhez elengedhetetlen volt Hanson eagle ütése a 18-as szakaszon, amit tanítani kellene.

 

Hanson így nyilatkozott a nap végén: „Nyerni mindig nagyon jó érzés, főleg egy ilyen héten, amikor a fiamnak egészségügyi problémái voltak. Sikerült megbirkóznia a dologgal és most már gyorsan javul az állapota. Amikor pénteken beszállították a kórházba, akkor pánikba estem. Valóban nem volt jól, sok volt a bizonytalanság, ami egy szülőt sebezhetővé tesz. Haza akartam menni és gondoskodni a családomról, de végül meggyőztek arról, hogy maradjak. Semmit sem tehettem volna, a fiam pedig jó kezekben volt.”

A svéd játékos igyekezett elvonatkoztatni a magánéleti gondoktól, és csakis a játékra koncentrálni. Ezzel kapcsolatban a golfozó egyébként azt mondta, hogy ha a játékosnak esélye van arra, hogy a nap végén egy trófeát emeljen a magasba, az bekapcsol valamit az agyában, és csakis arra tud koncentrálni.

Scott Jamieson -11-es eredménnyel fejezte be a versenyt, Graeme Storm és Henrik Stenson pedig -9-es eredménnyel. Anders Hansen és Nicolas Colsaerts neve mellett végül -8 szerepelt, míg Martin Kaymer -5-tel vonulhatott le a pályáról.

 

A KLM Open zárónapjának legfontosabb eseményeit az alábbi linken lehet megtekinteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés